16:23 19.08.2020

Близько 100 потерпілих під час протестів у Білорусі ще перебувають у лікарнях, доля 50 людей невідома - правозахисний центр "Весна"

2 хв читати
Близько 100 потерпілих під час протестів у Білорусі ще перебувають у лікарнях, доля 50 людей невідома - правозахисний центр "Весна"

Близько 100 осіб, постраждалих під час протестів у Білорусі, досі перебувають у лікарнях, також є список із 50 людей, доля яких наразі невідома, повідомив представник білоруського правозахисного центру "Весна" Сергій Сис.

"Наразі ще близько 100 осіб перебувають у госпіталях і лікарнях. Це люди, які отримали найважчі ушкодження", - сказав він під час онлайн-включення на брифінгу в Києві в середу.

За словами Сиса, в цих людей зафіксували травми голови, поранення гумовими кулями та переломи ніг. Він нагадав, що загалом до лікарень потрапило понад 250 людей.

Крім того, додав він, правозахисний центр "Весна" здійснює пошук зниклих безвісти, і наразі є список із 50 людей, доля яких невідома.

"Сьогодні з ранку нам вдалося знайти трьох людей із цього списку. На жаль, один із них сьогодні, як повідомлялося, помер у військовому госпіталі від кульового поранення в голову. Поранення не гумовою кулею, а бойовим патроном", - наголосив Сис.

Він повідомив, що наразі у Білорусі зафіксовано три смерті під час масових протестних виступів громадян.

"Правозахисний центр "Весна" провадить колосальну роботу зі встановлення всіх жертв міліційного та силового беззаконня і насильства, яке сталося в період з 9 по 13 серпня у Білорусі. Наразі практично всі затримані, а це близько 7 тис. осіб у всій Білорусі, звільнені. Проте залишається кілька людей, яких обвинувачують в адміністративному правопорушенні, в кримінальній справі щодо масових заворушень. Загалом наразі у кримінальних справах проходять у Білорусі близько 100 осіб", - зазначив Сис.

За словами правозахисника, їхній центр здійснює відеофіксацію всіх злочинів і ушкоджень здоров'ю, завданих силовими структурами. Наразі співробітники "Весни", згідно з міжнародними методиками, здійснили відеофіксацію понад 100 жертв, щоб пред'явити їх міжнародній спільноті й використати для того, щоб надалі висунути обвинувачення в цих злочинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА