RU
 

Французькій поліції заборонили удушення затриманих

Корреспондент.net,  8 червня 2020, 20:50
0
478
Французькій поліції заборонили удушення затриманих
Фото: Политека
У Франції поліцейським заборонили удушення під час затримання

Рішення було прийнято після масових акцій протесту по всьому світу через смерть Джорджа Флойда під час затримання у США.

 
У Франції поліцейським заборонили застосовувати прийом нейтралізації затриманих технікою захоплення за шию. Про це заявив міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер у понеділок, 8 червня.
 
"Я прийняв рішення про вжиття заходів. Життя людей не мають піддаватися ризику під час затримання. Застосування прийому з захопленням шиї (техніка силового затримання з задушенням людини, - ред.) буде скасовано для поліцейських і жандармів", - сказав Кастанер.
 
Так глава МВС відреагував на масові акції протесту по всьому світу після загибелі під час затримання американськими поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда.
 
Крім того, цей прийом тепер не буде відпрацьовуватися в установах підготовки правоохоронців. Кастанер підкреслив, що у французьких правоохоронців повинна бути "нульова терпимість" до расизму.
 
Нагадаємо, що раніше в Брюсселі акція протесту переросла в погроми. Протестувальники закидали поліцейських камінням і громили дорогі магазини в центрі столиці Бельгії.
 
Також повідомлялося, що в Британії протестувальники повалили пам'ятник. У Брістолі скинули в воду статую підприємця Едварда Колстона. А в Лондоні осквернили скульптуру Вінстона Черчілля.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Францияполициязадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі