11:55 29.09.2019

Трамп: спроба демократів домогтися імпічменту президента поставила на карту долю країни

2 хв читати
Трамп: спроба демократів домогтися імпічменту президента поставила на карту долю країни

Наразі на кону стоїть доля Сполучених Штатів, заявив президент США Дональд Трамп, коментуючи спробу законодавців-демократів домогтися його імпічменту.

Він вважає, що демократи поставили під загрозу права американців, зазначивши, що "вони хочуть відняти у вас зброю, вони хочуть відняти у вас охорону здоров'я, вони хочуть відняти у вас право голосу, вони хочуть відняти у вас свободу".

"Ми ніколи не дозволимо цьому статися, тому що наша країна поставлена на карту так серйозно, як ніколи раніше. Все дуже просто. Вони намагаються зупинити мене, тому що я борюся за вас, я ніколи не дозволю цьому статися", - сказав Трамп в своєму відеозверненні, яке транслювалося у твітері.

Він також написав у своєму твітері, що зроблена президентом України Володимиром Зеленським заява про відсутність тиску на нього з боку американського колеги в телефонній розмові 25 липня має покласти край "полюванню на відьом".

"Розмова з новим і дуже хорошим президентом України, який розповів "фейковим новинам", в ООН, що він не наражався на тиск з мого боку в тій чи іншій формі, має сама по собі покласти край новому і останньому "полюванню на відьом". Інші вже перетворилися на прах!", - написав він у своєму Twitter.

Трамп також наголосив, що повідомлення інформатора про його телефонну розмову з Зеленським 25 липня "повністю відрізняється від істини і суперечить суті справжньої розмови з новим президентом України".

У наступних твітах Трамп повторив свої звинувачення щодо того, що розслідування, спрямоване на оголошення імпічменту, є "полюванням на відьом", і сказав, що демократ-конгресмен Адам Шифф, який ініціював розслідування, оговорив його і має піти з Конгресу.

У середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення розпочати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву щодо змісту телефонної розмови Трампа з Зеленським у липні цього року. Її на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Низка американських ЗМІ раніше повідомила, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати Зеленського в необхідності розпочати розслідування діяльності на Україні Гантера Байдена - сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Віце-президент займався американсько-українськими відносинами, а Байден-молодший раніше входив до складу ради директорів української газової компанії "Бурісма".

ЗМІ, коментуючи скандал, відзначають, що вимогою розслідування діяльності Байденів в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА