11:14 20.02.2019

"Наш край" запропонував стратегію повернення трудових мігрантів

2 хв читати
"Наш край" запропонував стратегію повернення трудових мігрантів

Партія "Наш край" закликає уряд затвердити програму повернення до України трудових мігрантів, що передбачає створення високооплачуваних робочих місць, припинення тиску на бізнес і ліквідацію рейдерства.

"Півмільйона українців офіційно платять внески до Пенсійного фонду Польщі. Згідно з даними наших державних органів, за кордоном працюють 3,2 мільйони громадян. Незалежні експерти говорять про 5-9 мільйонів. Ще 35% українців замислюються про роботу за межами України. Це схоже на катастрофу. "Партія "Наш край" закликає владу негайно затвердити стратегію повернення трудових мігрантів", - сказав народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Він зазначив, що українці мають працювати на українську економіку. "Перш за все, рішення мають сприяти розвитку українських підприємств і збільшенню кількості робочих місць. Слід припинити тиск на малий і середній бізнес, ліквідувати "схеми" і "відкати", посиливши відповідальність за корупцію. Нарешті - ліквідувати рейдерство, що руйнує підприємства і позбавляє людей можливості праці. Такі кроки в перспективі кількох років уможливлять створення нових високооплачуваних робочих місць і нададуть шанс на повернення заробітчан додому", - заявив С.Шахов.

На думку народного депутата, пасивна позиція української влади щодо міграції закладає бомбу уповільненої дії під її економіку.

"Минулого року гастарбайтери переказали до України $11 млрд. Начебто великі кошти для нашої країни - живемо бідно, але живемо. І справжній добробут працівники створюють країнам, де вони виробляють продукцію, розвивають промисловість, сплачують податки. Такі країни процвітатимуть. Ми ж проїмо кошти і залишимося при своїх. В Україні вже є регіони, де живуть лише жінки з дітьми і люди похилого віку. Чоловіки на заробітках. Хто має наповнювати наш Пенсійний фонд?", - резюмував С.Шахов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА