18:48 24.03.2020

Начальник поліції Києва: Посилення обмежувальних заходів доцільне, але не має стосуватися обмеження конституційних свобод

2 хв читати
Начальник поліції Києва: Посилення обмежувальних заходів доцільне, але не має стосуватися обмеження конституційних свобод

Керівник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко вважає за доцільне посилення обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу, але в рамках дотримання конституційних свобод.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Крищенко теоретично припустив, якими можуть бути обмеження в разі введення надзвичайного стану в країні.

"Один із моментів - режим в'їзду-виїзду, обмеження свободи пересування вулицями. У якій формі це буде - комендантська година або обмеження в певних місцях - поки що говорити складно. Обмеження можуть торкнутися пересування особистого транспорту, можуть бути встановлені його перевірки. Також може бути вжито заходів щодо кількості людей у автомобілі", - розповів він.

За словами начальника поліції Києва, під забороною буде проведення будь-яких масових заходів, посилиться охорона цілої низки стратегічних об'єктів.

Відповідаючи на запитання про те, чи доцільне посилення обмежувальних заходів, Крищенко сказав: "Гадаю, що доцільне з урахуванням того, що Київ - дуже велике місто... Ці заходи вживатимуть за розвитком ситуації", - сказав Крищенко.

Водночас він зауважив, що не варто вводити обмежувальні заходи на конституційні свободи громадян. "Зверніть увагу, не потрібні заходи з обмеження прав громадян, передбачені під час надзвичайного стану, як-от: закриття певних ЗМІ, дозвіл на доступ до приватної власності", - висловив переконання керівник главку поліції.

Він пояснив: "Насамперед посилення заходів має стосуватися людей, які прибули із-за кордону та порушують свої зобов'язання, а також пересування містом, оскільки ми бачимо, що дієвий спосіб запобігання поширенню коронавірусу - це самоізоляція, обмеження контактів".


Повний текст інтерв'ю з керівником ГУ Нацполіції Києва Андрієм Крищенком буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА