17:45 04.02.2021

Місія МВФ в Україні продовжує роботу - Фонд

2 хв читати
Місія МВФ в Україні продовжує роботу - Фонд

Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з питань першого перегляду програми для України у форматі stand-by продовжує роботу, повідомив представник МВФ Джеррі Райс (Gerry Rice).

На традиційному брифінгу в четвер у Вашингтоні він зазначив, що якась додаткова інформація щодо роботи місії поки що відсутня, і порадив дочекатися комунікацій пізніше.

Тиждень тому міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що роботу місії продовжено на 7-10 днів. За його словами, сторони перебували в активній стадії переговорів і за цей час можлива фіналізація меморандуму в частині зобов'язань України.

Як повідомлялося, місія стартувала 21-23 грудня минулого року, після чого було взято перерву на свята, до 11 січня. Місія проводить дистанційне обговорення з владою України останніх актуально економічних подій, а також заходів і реформ, необхідних для завершення першого перегляду.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу. Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програму stand-by фактично було поставлено "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Проте заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією та низка конкретних кроків, зокрема прийняття держсбюджету-2021 та відновлення оргструктури Нацбанку, дали змогу заявити про місію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА