Підтримку Windows 7 продовжать до 2023 року, але не безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримку Windows 7 продовжать до 2023 року, але не безкоштовно

Фондовий ринок
1665
Компанія Microsoft явно не втрачає часу і можливості заробити. Як відомо, Windows 7, як і раніше, залишається найпопулярнішою операційною системою з Редмонда, хоча «десятка» вже дихає їй у спину.
І ось тепер компанія прояснила ситуацію з підтримкою ОС після 14 січня 2020 року. В цей день повинна завершитися розширена підтримка «сімки», яка включає в себе оновлення безпеки. Однак Microsoft повідомила, що бізнес-користувачі зможуть продовжити її на три роки. Щоправда, за додаткову плату.
Компанія запустила сервіс Windows 7 ESU (Extended Security Updates — розширені оновлення безпеки), який передбачає оплату за кожну копію ОС, при цьому вартість буде зростати щорічно аж до січня 2023 року.
Скористатися новою послугою можуть компанії, що використовують Windows 7 Professional і Windows 7 Enterprise з ліцензією. При цьому для власників ліцензій Windows 10 Enterprise і Windows 10 Education буде запропонована знижка.
Крім цього, на ПК з Windows 7 ESU до того ж січня 2023 року буде доступний хмарний сервіс Office 365 ProPlus. Ціна поки що не уточнюється.
При цьому також не ясно, що буде після настання 2023 року — компанія знову продовжить підписку, змушуючи ціною переходити на Windows 10, або ж просто припинить будь-яку підтримку. Враховуючи, що у багатьох банкоматах і терміналах використовується «сімка», можливо, ситуація не така погана, і, як і у випадку з Windows XP, вдасться трохи розтягнути підтримку.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас