"Готівка на касі": чому це вигідно людям, банкам і ритейлу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Готівка на касі": чому це вигідно людям, банкам і ритейлу

Фінтех і Картки
2053
Сервіс “Готівка на касі” від ПриватБанку запустили ще в 2019 році. Але своє життя проект почав в серпні цього року, коли на законодавчому рівні вирішили всі питання, які були необхідні для ритейлу.
Як працює сервіс “Готівка на касі” і які саме вигоди від нього клієнтам і банкам, розповів Євген Васильцов, керівник Напрямку по роботі з торговельними підприємствами ПриватБанку на FinRetail2020
У світі 65% транзакцій сконцентровано саме на фудритейлі. В Україні 82%, але ця цифра зменшується з однієї простої причини – ми запустили відразу великий фудритейл – це Сільпо, Фора, Варус.
"Готівка на касі": чому це вигідно людям, банкам і ритейлу
У чому інтерес людини? Цей сервіс дає переваги всім сторонам. Перша сторона – людина. На сьогодні не так багато сервісів лояльності у ритейлу, і це додатковий сервіс, який дозволяє нашому співвітчизнику не гаячи часу в момент здійснення покупки отримати ще й готівку. Плюс це просто зручно, є можливість зняти залишок на картці (невеликі суми).
У чому інтерес ритейлу? – клієнт, крім зняття грошей, обов’язково щось купує. Так, сума покупки в три рази більша, ніж сума зняття готівки. Тому ритейл став активно підключаться до цього сервісу.
У чому інтерес банку? Людина після того, як отримує зарплату, не спустошує картку. Тому що вона знає, що в пішій доступності є магазин, в якому їй видадуть гроші. І, відповідно, картки частіше використовують не тільки для переведення в готівку, а й як засіб платіжної системи.
Банк отримує:
  • банкомат “біля кожного” будинку;
  • лояльність клієнтів – понад 75% опитаних сервіс подобається і вони готові його використовувати;
  • скорочення витрат на інкасації АТМ.
Середній чек зняття готівці – В Європі, в Польщі і в Україні. Співвідношення з середньою операцією (тратою):
"Готівка на касі": чому це вигідно людям, банкам і ритейлу
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас