RU
 

Підсумки 15.06: Послаблення в небі і Порошенко в судіСюжет

Корреспондент.net,  16 червня 2020, 06:59
0
450
Підсумки 15.06: Послаблення в небі і Порошенко в суді
Фото: facebook.com/pg/airportboryspil
Україна відновила міжнародне авіасполучення

Україна відновила авіасполучення і дозволила в'їзд іноземцям; п'ятого президента допитали в суді у справі про здачу Криму: Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Порошенка допитали в суді у справі про здачу Криму

Колишнього президента Петра Порошенка допитали у справі про здачу Криму в Апеляційному суді Києва. Його, а також екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка викликали як свідків за клопотанням захисту Віктора Януковича.

Під час допиту Порошенко заявив, що за незаконну анексію Криму, яка підпадає під усі визначення міжнародного права, відповідає його попередник Янукович.

За добу в Україні виявили 656 нових випадків коронавірусу

На ранок 15 червня в Україні зафіксували 31 810 випадків COVID-19, з них 901 закінчився смертю і 14 253 - одужанням.

Як зазначили в Центрі громадського здоров'я, з 15 травня смертність від коронавірусу зросла майже вдвічі - з 476 до 901.

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що високі показники захворюваності пов'язані з недотриманням карантинних обмежень. За його словами, українці переплутали пом'якшення карантину з його скасуванням.

В Україні зірвалося пробне ЗНО онлайн

Сервер сайту Зовнішнього незалежного оцінювання не витримав великої кількості запитів від користувачів. На неполадки скаржилися абітурієнти з багатьох регіонів України.

При цьому Міносвіти повідомило, що учасникам пробного ЗНО, яке було заплановано на 15 і 17 червня, будуть повернуті гроші через неможливість його проведення в школах.

Україна відновила міжнародне авіасполучення і пропуск іноземців

В Україні відновилося міжнародне пасажирське авіасполучення. Перші літаки вилетіли з Києва до країн Європи і Азії. Корреспондент.net розбирався, в які країни можуть летіти українці і як буде змінюватися ситуація.

Державна прикордонна служба дозволила в'їзд іноземцям за умови обсервації і наявності поліса страхування, який покриває лікування COVID-19.

Газпром демонтує труби, якими в Україну йде газ

Глава Оператора ГТС Сергій Макогон заявив, що Газпром почав демонтаж труб на території РФ, якими газ поставляється в Україну. За його словами, російська сторона хоче "знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу Україною в майбутньому".

Американець Пол Вілан отримав 16 років в'язниці в Росії

Московський міський суд засудив громадянина США Пола Вілана до 16 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму у справі про шпигунство.

Захист американця має намір оскаржити вирок. У Вашингтоні обурені рішенням російського суду.

Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт

Шевченківський суд в Києві вирішив відправити одеського активіста Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт за місцем реєстрації на 60 днів.

Сам Стерненко заявив, що прописаний на території військової частини в Одесі, і виконувати міру запобіжного заходу там неможливо. Пізніше він повідомив, що постанову суду переглянуть.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 27.5: Атака за 1800 км і зброя на мільярд
СюжетПідсумки 26.05: Дозвіл Швеції і атаки ворога
СюжетПідсумки 24.05: Вищий тариф і допомога ФРН
СюжетПідсумки 23.05: Удар по Харкову і збиття Су-25
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: авиаперелетиностранцыПорошенкоамериканецактивисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі