14:45 30.03.2018

Луценко просить КДК прокурорів розглянути питання зняття Холодницького з посади

2 хв читати
Луценко просить КДК прокурорів розглянути питання зняття Холодницького з посади

Генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) щодо питання зняття Назара Холодницького з посади його заступника і керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

"У своєму поданні прошу КДКП розглянути питання зняття Н.Холодницького з посади заступника Генпрокурора - керівника САП", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У рамках кримінального провадження, що розслідує спільна група ГПУ і НАБУ за отриманими під час слідства фактами, які належним чином розсекречені, до КДКП за підписами генерального прокурора і директора НАБУ сьогодні передано дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків", - пояснив генпрокурор.

Як повідомлялося, в середині березня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті глави САП Н.Холодницького було встановлено "прослушку", до чого може бути причетне НАБУ. З'явилася також інформація про нібито намір Н.Холодницького піти у відставку найближчим часом.

У САП заявили, що Н.Холодницький виконує свої обов'язки в звичайному режимі, а 21 березня разом з директором НАБУ Артемом Ситником перебуватимеме у Брюсселі, де, як очікується, до кінця поточного тижня відбудеться кілька робочих зустрічей.

26 березня Ю.Луценко підтвердив слідчі дії, що стосуються керівника САП, але зазначив, що вони лише починаються.

30 березня до КДКП були передані дисциплінарні скарги за підписами Ю.Луценка і А.Ситника про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. Вони були спрямовані в рамках кримінального провадження, яке розслідується НАБУ спільно з Генпрокуратурою за здобутими під час слідства фактами.

Про суть інкримінованих Н.Холодницькому дисциплінарних проступків речник Генпрокуратури Андрій Лисенко не повідомив, замість цього перерахувавши всі підстави притягнення до дисциплінарної відповідальності згідно із законом "Про прокуратуру": "Невиконання або неналежне виконання службових обов'язків; розголошення охоронюваної законом таємниці, яка стала відомою прокурору при виконанні повноважень; вчинення дій, що ганьблять звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури; грубе порушення правил прокурорської етики; втручання або будь-який інший вплив прокурора у випадках або порядку, не передбачених законодавством, в службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб або суддів, зокрема шляхом публічних висловлювань щодо їхніх рішень, дій чи бездіяльності, при відсутності при цьому ознак адміністративного або кримінального правопорушення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителі Запорізької області дедалі частіше стають жертвами шахраїв, які обіцяють "надати грошову допомогу"

Зеленський привітав Науседу з переобранням на посаду президента Литви

У Литві чинного главу держави Науседу було переобрано на другий президентський термін

Генштаб: Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, більше половини - на Куп'янському та Покровському напрямках

Війська РФ завдали ракетного удару по Міжнародному аеропорту "Запоріжжя"

За добу окупанти випустили по Україні 14 ракет і близько 70-ти керованих авіабомб - Генштаб

Увечері окупанти обстріляли Михайлівку Бериславського району, відомо про двох поранених - Херсонська ОВА

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА