14:35 04.08.2018

Новинський вважає політичним переслідуванням перевірку законності надання йому громадянства

2 хв читати
Новинський вважає політичним переслідуванням перевірку законності надання йому громадянства

Народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський відреагував на звернення Генеральної прокуратури України до Державної міграційної служби щодо його українського громадянства.

"Вищезгадане звернення Генпрокуратури – це черговий приклад переслідування політичних опонентів влади, з якою я повністю розходжуся в питаннях розуміння моралі та совісті", – написав В.Новинський на своїй сторінці в "Фейсбук".

Він зазначив, що Державна міграційна служба неодноразово перевіряла дотримання процедури та законність надання йому громадянства і порушень законодавства України з питань громадянства не встановлено".

"Товаришам прокурорам раджу спрямувати свою енергію на розслідування резонансних злочинів, а не на виконання протизаконних вказівок влади. Наявності неефективного, а, на мою думку, просто злочинного ставлення до грошей українських платників податків, завдяки яким існують правоохоронні органи", – написав нардеп.

В.Новинський отримав громадянство України у червні 2012 року, коли президентом країни був Віктор Янукович.

В.Новинського Генпрокуратура України підозрює в пособництві в незаконному позбавленні волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), організованого злочинного групою у складі екс-президента Віктора Януковича, екс-глави МВС Віталія Захарченка та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка, а також у пособництві в перевищенні влади або службовими повноваженнями співробітником правоохоронного органу.

8 грудня 2016 року Верховна Рада задовольнила подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності В.Новинського. Таким чином, парламент частково зняв недоторканість з В.Новинського, підтримавши подання генпрокурора, на дозвіл притягнути його до кримінальної відповідальності. Однак правоохоронці не зможуть затримати В.Новинського, до нього також не зможе бути застосовано запобіжний захід у вигляді арешту, оскільки на це має бути дозвіл Верховної Ради.

У серпні 2018 року стало відомо, що Генпрокуратура отримала доступ до матеріалів Державної міграційної служби про українське громадянство В.Новинського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА