12:24 12.09.2019

Дочка кримськотатарського активіста Бекірова закликає боротися за звільнення всіх незаконно затриманих у Криму

2 хв читати

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, який повернувся в Україну в результаті взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією, після перенесеної операції почувається задовільно, він залишається у статусі обвинувачуваного у кримінальній справі, повідомив його адвокат Олексій Ладин.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер адвокат нагадав, що Бекірова затримали співробітники ФСБ у грудні 2018 року за нібито передання вибухівки та набоїв, обвинувачення ґрунтувалося лише на підставі показань свідка, в реальному існуванні якого захист Бекірова сумнівається.

За словами Ладіна, незважаючи на серйозні проблеми зі здоров'ям його підзахисного (хворе серце й ампутована нога), Бекірова помістили під варту, й він перебував у СІЗО.

"Він продовжує бути в статусі обвинувачуваного", - уточнив адвокат, наголосивши, що наразі складно уявити, як розслідуватиметься ця кримінальна справа. Ладін додав, що на 13 вересня призначено судове засідання, і висловив сподівання на те, що прокуратура відкличе обвинувачення.

Адвокат також повідомив, що захист має всі підстави для звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Щодо стану здоров'я Бекірова, то, як розповів адвокат, у клініці "Феофанія" було виконано операцію на серці. "Зараз із ним усе добре. Він почувається задовільно", - сказав Ладін.

У свою чергу дочка кримськотатарського активіста Елеонора Бекірова закликала боротися за кожну людину, незаконно затриману за політичними обвинуваченнями в Криму. "В СІЗО залишилися кримські татари й не тільки, вони потребують нашої підтримки", - сказала вона.

Бекірова роздала список, що складається з 86 прізвищ людей, які зазнали політичних репресій у Криму.

"Ми маємо боротися за звільнення кожного в'язня, за звільнення Криму", - наголосила голова правління ГО "КримСОС" Таміла Ташева.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Бекірова затримали 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА