День фінансів, 29 травня: умови для отримання траншу від ЄС, причини зміцнення гривні, е-квиток у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 29 травня: умови для отримання траншу від ЄС, причини зміцнення гривні, е-квиток у Києві

878
У середу, 29 травня, стало відомо, завдяки чому з початку року зміцнювалася гривня, коли повноцінно запрацює е-квиток, і як у ДФС збираються боротися зі злочинними схемами на митниці.
ЄС готовий дати Україні 500 млн. Але не без умов. ЄС пропонує Україні продовжити програму макрофінансової допомоги, через яку Україна може отримати 500 млн євро довгострокової дешевої позики. Важливими умовами є прийняття закону про протидію відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, прийняття середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації.
У Мінфіні пояснили, завдяки чому зміцнювалася гривня. У Міністерстві констатують, що в січні-березні поточного року гривня зміцнювалася завдяки інвестиціям нерезидентів у гривневі ОВДП. Частка ОВДП в доходах бюджету становить 49,13%. 50,87% – це податки, збори та інші платежі.
У Києві повноцінно запрацює е-квиток. У Києві електронний квиток запрацює на всіх видах муніципального транспорту з 1 листопада цього року. Зараз продовжує функціонувати стара система – система жетонів і талонів, яка триватиме до 30 жовтня.
В Україні зростає реальна зарплата. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у квітні 2019 року склала 10 269 грн. З урахуванням інфляції, зарплата зросла на 11,2%. Найбільшу зарплату отримують у сфері “Інформація та телекомунікації” – 20 516 грн, найнижчу – “Охорона здоров’я та надання соціальної допомоги” – 6742 грн.
«Бастіон» на митниці. З 3 червня ДФС починає спецоперацію «Бастіон» по боротьбі зі злочинними схемами на митниці. В операції будуть задіяні всі підрозділи Державної фіскальної служби: митний, податковий блоки і податкова міліція. За словами глави фіскальної служби, в результаті операції надходження до держбюджету збільшаться до 2 млрд грн щомісяця.
Україна в рейтингу конкурентоспроможності. Дослідження IIMD показує, що Україна за рік піднялася з 59 на 54 місце в рейтингу конкурентоспроможності країн світу. У рейтингу представлено 63 країни. Конкурентоспроможність оцінювали за 20 параметрами, розділеними на чотири категорії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас