11:25 16.10.2020

Україна в рамках COVAX може отримати вакцини AstraZeneca або Novavax- Ляшко

2 хв читати
Україна в рамках COVAX може отримати вакцини AstraZeneca або Novavax- Ляшко

Україна в рамках ініціативи COVAX може отримати вакцини виробників AstraZeneca і Novavax, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"Україна буде забезпечена вакцинами проти коронавірусу після їх реєстрації виробниками і перекваліфікації ВООЗ. Ми робимо все можливе, щоб Україна отримала вакцину однією з перших. Ми увійшли в COVAX, який об'єднує 180 країн... 92 країни, включаючи Україну, отримають вакцину безоплатно або нижче ринкової вартості. Для цих країн використовуватимуть вакцини AstraZeneca (Велика Британія) - для 61 країни, а також Novavax (США) - для 92 країн", - сказав він.

За словами Ляшка, є попередня домовленість, що площі, де виготовлятимуть вакцини, розміщуватимуться в Індії в Інституті сироваток. Вони дадуть змогу забезпечити виробництво вакцинного препарату після його реєстрації, щоб всі країни з переліку отримали першим траншем вакцини в розмірі 3% від населення країни.

"Передбачається, що буде декілька траншів вакцини, щоб покрити щонайменше 20% населення з пріоритетних груп: працівники медзакладів із високим ризиком інфікування, працівники, що забезпечують реагування на надзвичайні ситуації, люди із супутніми захворюваннями, люди старшого віку, працівники з критичним рівнем ризику, працівники шкіл, люди, які проживають у притулках для бездомних", - додав заступник міністра.

За словами Ляшка, для кожної країни в рамках COVAX намагатимуться поставляти один вакцинний продукт. Країна має забезпечити прийняття продукту, холодовий ланцюжок, розвезення до кабінетів щеплень і вакцинальні сесії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Фармак" зазнає дефіциту кадрів через мобілізацію працівників-чоловіків

Медмережа "Добробут" відкрила дві власні діагностичні лабораторії

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА