16:57 06.08.2019

Луценко: Показання важливого свідка у справі про вбивство Гандзюк можуть дати просування по інших фігурантах

3 хв читати
Луценко: Показання важливого свідка у справі про вбивство Гандзюк можуть дати просування по інших фігурантах

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє в активних діях правоохоронців щодо встановлення всіх причетних до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У відеокоментарі генпрокурора, розміщеному його прес-секретарем Ларисою Сарган у Facebook, Луценко нагадав, що п'ять причетних до вбивства Гандзюк відбувають покарання в колонії.

"Ще одна особа (фігурант справи про напад на Гандзюк Ігор Павловський - ІФ) перебуває в судовому процесі в Одесі, і розмови про те, що угода з ним – це погано, не витримують жодної критики, тому що саме на угоді з паном Павловським ґрунтується можливість притягнення до відповідальності організаторів - пана Мангера і пана Левіна", - пояснив Луценко.

"До кінця тижня пан Мангер отримає повідомлення про завершення досудового слідства, почне знайомитися з матеріалами обвинувачення, після чого також піде до суду. У цій справі залишається ще один фігурант - пан Левін, який переховується від правосуддя", - додав генпрокурор.

За словами Луценка, у рамках рішення Інтерполу про розшук Левіна вживають заходів для його затримання та екстрадиції в Україну.

"Вважаю, що це цілком можливо з тої інформації, яку ми маємо", - наголосив він.

Луценко розповів, що зустрінеться з одним із важливих свідків у справі про вбивство Гандзюк.

"Якщо ми отримаємо правдиві покази, у нас можуть бути просування і по інших фігурантах цієї справи", - зазначив генпрокурор.

Він заявив: "Ми працюємо над тим, щоб не через інтернет, а за допомогою процесуальних дій знайти докази причетності, ймовірно, і інших осіб. І це не одна людина, і не дві. Чи є вони організаторами, замовниками або виконавцями - говорити ще рано".

Генпрокурор назвав брехнею заяви про те, що йому нібито відоме ім'я замовника злочину.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У серпні 2019 року набув чинності вирок суду у вигляді позбавлення волі п'ятьом особам, причетним до нападу на активістку.

У грудні 2018 року генпрокурор Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Олексію Левіну (Москаленко) як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк. За його словами, Левін має кримінальне минуле, а після скоєння злочину покинув територію України і перебуває в розшуку. У січні 2019 року СБУ оголосила Левіна в розшук. Згідно з оприлюдненою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року.

У лютому 2019 року голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА