ua en ru

Російська армія провалила штурми біля Ізюма і ускладнила просування до Слов'янська, - ISW

Російська армія провалила штурми біля Ізюма і ускладнила просування до Слов'янська, - ISW Фото: російська армія провалила штурми біля Ізюма (mill.ru)

Майже вся 35-та загальновійськова армія РФ була знищена в Ізюмі через некомпетентних командирів. Окупанти провели кілька невдалих штурмів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що в армії окупантів немає належного медичного забезпечення. Російські медики проводять надмірну кількість ампутацій кінцівок через відсутність медичного обладнання в Міноборони РФ.

По суті, це сприяє деморалізації і збільшенню відмов російських військовослужбовців повертатися на передові позиції.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська провели невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма і на захід від Лиману, але навряд чи зможуть зробити значне просування до Слов'янська.
  • Окупанти домоглися незначних успіхів у східній частині Сєвєродонецька, але українські сили продовжують локалізовані контратаки в місті та його околицях.
  • Загарбники не намагалися штурмувати Авдіївку.
  • Російські війська не змогли повернути втрачені позиції на північному сході Херсонської області і продовжили захищати раніше зайняті позиції.
  • Російська окупаційна влада почала видавати російські паспорти в Херсоні і Мелітополі, хоча вони продовжують стикатися з громадським опором і партизанськими проукраїнськими діями.

Нагадаємо, британська розвідка також зазначила, що за 100 днів війни російська армія не досягла жодної стратегічної мети зі свого початкового плану.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.