20:48 23.05.2018

Керівники країн G7 і ЄС заявили про невизнання виборів у Венесуелі

2 хв читати
Керівники країн G7 і ЄС заявили про невизнання виборів у Венесуелі

Лідери країн групи G7 і Євросоюзу заявили про своє невизнання підсумків президентських виборів у Венесуелі 20 травня.

"Без згоди прийняти міжнародні стандарти і без забезпечення основних гарантій інклюзивного, справедливого і демократичного процесу ці вибори і їхні результати не мають легітимності та довіри", – йдеться у спільній заяві керівників країн G7 і ЄС, поширеній в середу.

"У зв'язку з цим ми засуджуємо президентські вибори у Венесуелі і їх результат, оскільки він не представляє демократичну волю громадян Венесуели. Уряд Венесуели втратив можливість для необхідного термінового виправлення політичного курсу", – наголошується в документі.

Лідери G7 і ЄС відзначають утвердження режимом Ніколаса Мадуро авторитарної влади, тоді як "народ Венесуели, як і раніше, страждає від порушень прав людини та серйозних втрат, що викликають зростаюче переміщення населення, яке зачіпає країни у всьому регіоні".

"Ми солідарні з народом Венесуели і закликаємо режим Мадуро відновити конституційну демократію у Венесуелі, призначити вільні і справедливі вибори, які можуть справді відобразити демократичну волю народу, негайно звільнити усіх політичних в'язнів, відновити повноваження Національної асамблеї і забезпечити повний, безпечний та безперешкодний доступ гуманітарних операторів", – наголошується в заяві керівників G7 і ЄС.

"Ми, як і раніше, підтримуємо мирне, переговорне і демократичне вирішення кризи у Венесуелі та надання населенню Венесуели гуманітарної допомоги", – заявили лідери "сімки" і Євросоюзу.

Як повідомлялося, під час дострокових президентських виборів президент Венесуели Н.Мадуро був переобраний на посаду глави держави. Загалом Н.Мадуро отримав понад 5,8 мільйона голосів (близько 68%).

Цього тижня президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє американським громадянам проводити транзакції, що мають причетність до державного боргу Венесуели. У Білому домі також заявили, що указ Д.Трампа обмежує можливості венесуельської влади продавати активи "за низькою ціною за рахунок народу Венесуели".

Тим часом, у середу в МЗС РФ закликали поважати вибір венесуельського народу, назвавши невизнання низкою країн результатів президентських виборів у Венесуелі контрпродуктивним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА