Скасування ПДВ для внутрішніх авіаперевезень суперечить директивам ЄС - Климпуш-Цинцадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування ПДВ для внутрішніх авіаперевезень суперечить директивам ЄС - Климпуш-Цинцадзе

Казна та Політика
313
Законопроєкт №  2425, яким пропонується скасувати ПДВ для внутрішніх авіаційних перевезень, суперечить прямим нормам директив ЄС.
Про це написала у FACEBOOK нардеп від європейської солідарності, голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Законопроект №  2425 передбачає внесення змін до Податкового кодексу України для сприяння розвитку ринку внутрішніх перевезень авіаційним транспортом.
“Документ суперечить прямим нормам відповідних директив ЄС, де чітко написано, що внутрішні авіаперевезення не можуть бути звільнені від оподаткування. У відповідь на юридичну казуїстику від профільного міністерства присутня на засіданні комітету представник Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції чітко роз’яснила, що законопроєкт порушує Угоду про асоціацію. До того ж директива, яку він порушує, є обов’язковою для нас», — написала Климпуш-Цинцадзе.
Вона додала, що, незважаючи на це, більшість членів Комітету підтримали законопроєкт.
Нагадаємо, раніше Finance.ua писав, що Верховній Раді пропонують ухвалити проєкт закону №2425, що скасовує ПДВ на внутрішні авіаперевезення з метою розвитку авіагалузі. Депутати пропонують віднести послуги внутрішніх авіаперевезень до операцій, що підлягають оподаткуванню за нульовою ставкою податку на додану вартість.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас