ua en ru

РФ стоїть на вершині нашого списку викликів, - МЗС Британії

РФ стоїть на вершині нашого списку викликів, - МЗС Британії Фото: Джереми Хант (GETTY IMAGES)

Він наголосив, що "комфортного місця для Росії в світі" не буде, якщо вона продовжить діяти так, як діє зараз

За застосування хімічної зброї Росія заплатить "дуже високу ціну". Про це заявив голова МЗС Великої Британії Джеремі Хант в інтерв’ю телеканалу Sky News.

"Найбільший виклик, який у нас є на цей час - це зміна міжнародного порядку. Є багато речей, які нас дійсно хвилюють, і Росія наразі стоїть на вершині списку", - заявив Хант, відповідаючи на запитання, яку проблему він вважає найбільшою як міністр закордонних справ.

Зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях Генеральної Асамблеї ООН Хант назвав "відвертим обміном" думками, додавши, що це було "досить жорстко".

"Це неприпустимо, щоб Росія давала завдання агентам ГРУ використовувати хімічну зброю на британській землі", - зазначив він.

За словами міністра, Росія відчула, що їй "все зійшло з рук" після отруєння Литвиненка.

Він наголосив, що "комфортного місця для Росії в світі" не буде, якщо вона продовжить діяти так, як діє зараз.

Тим не менш, Хант заявив, що не вірить у "будь-яку можливість війни або чогось подібного".

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Володимир Путін несе безпосередню відповідальність за отруєння в Солсбері, Хант заявив, що "ми всі вважаємо малоймовірним, щоб щось трапилось в Росії без кивка зверху".

"Ми дуже обережні щодо того, що говоримо, тому що ми хочемо бути впевненим, що все, що ми кажемо, має підтвердження", - сказав він.

Нагадаємо, Тереза Мей з трибуни ООН звинуватила РФ в порушенні міжнародних норм.

Додамо, в Генасамблеї ООН президент України заявив, що Москва має відчути силу міжнародного права.

Також, президент України закликав ООН посилити роль Генасамблеї у забезпеченні миру. Президент наголосив, що ООН має консолідуватись та активізувати роль Генеральної Асамблеї.