Intel залишить провідний розробник техпроцесів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel залишить провідний розробник техпроцесів

Фондовий ринок
607
У березні наступного року Intel залишить ветеран Марк Бор, який очолює системних архітекторів мікропроцесорного гіганта і керує ключовими розробками в галузі техпроцесів.
Звільнення чергового спеціаліста виглядає як продовження низки звільнень спеців з Intel (тільки за останні півроку компанію залишили ветерани Брайан Кржаніч і Сохейл Ахмед), звільнення Марка Бору не повинно жодним чином лити воду на колесо млина теорії змови, повідомляє 3Dnews».
Йому виповнюється 65 років і банально час на пенсію.
Для Intel звільнення Бору – це, безумовно, втрата. В останні роки він очолював розробку 5-нм техпроцесу компанії – дивився і думав на два покоління техпроцесів вперед. Головна цінність цього фахівця була в тому, що він зрозумілою мовою міг пояснити складні речі як інвесторам, так і звичайній публіці. Бор часто давав інтерв’ю і виступав рупором Intel на значущих і не дуже великих заходах. Це те, чого нам буде найбільше бракувати.
В Intel Марк Бор працює близько 40 років. За останні 10 років він брав ключову участь у створенні двох проривних технологій – це перехід на металеві затвори з ізолятором з високим значенням діелектричної константи (high-k) і створення структури вертикальних затворів FinFET у вигляді трьохреберної конструкції «tri-gate». Обидві технології давно реалізовані і стали однією з основ для ривка і відриву компанії Intel від компанії AMD.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас