13:42 08.08.2018

Гринів: Манафорт пропонував свої послуги Порошенку в 2014 році, але отримав відмову

2 хв читати
Гринів: Манафорт пропонував свої послуги Порошенку в 2014 році, але отримав відмову

Американський політтехнолог Пол Манафорт пропонував свої послуги зі співпраці команді кандидата в президенти України Петра Порошенка у 2014 році, але отримав відмову, заявляє народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів, на той час заступник керівника виборчого штабу майбутнього глави держави.

"Чи зустрічався я з Манафортом у 2014 році? Так, зустрічався. Чи була від нього пропозиція, що він хотів би працювати в кампанії (виборчій кампанії - ІФ)? Так, була... Скільки тривала зустріч? Умовно три години. І на цьому все скінчилося", - розповів І.Гринів агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи отримав П.Манафорт відмову на свої пропозиції, І.Гринів сказав: "Так, відмовилися".

Говорячи про причини відмови в послугах американського політтехнолога, депутат додав: "Когось образити не хочу, але не було прийнято пропозицію... А по-друге, давайте все-таки чітко розуміти, що це було неприйнятно. Я реально вважаю, що за все, що сталося в країні, повинен відповідати не лише один Янукович", - пояснив І.Гринів.

Раніше ЗМІ повідомили, що перший свідок у справі П.Манафорта Тед Девайн розповів на засіданні суду 31 липня, що колишній партнер П.Манафорта Ричард Гейтс пропонував йому працювати на П.Порошенка. У свою чергу Р.Гейтс сказав у суді, що П.Манафорт допомагав П.Порошенку під час передвиборчої кампанії в 2014 році.

Як повідомлялося, стосовно П.Манафорта порушено дві справи, які розглядаються в федеральному окружному суді Александрії (штат Вірджинія, США) і в окружному суді столичного округу Коламбія.

П.Манафорта, зокрема, обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн у період роботи лобістом на українську "Партію регіонів" і на колишнього президента України Віктора Януковича, які він відмивав через офшори. Сторона обвинувачення наполягає на тому, що ще у 2006 році дохід П.Манафорта становив мільйони доларів, які він отримував від уряду України та українських олігархів. Ці кошти було надано П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того, як екс-глава України в 2014 році залишив країну, дохід П.Манафорта різко знизився, зазначала британська газета "Гардіан".

Західні ЗМІ зазначають, що П.Манафорт може бути засуджений до 305 років позбавлення волі в разі, якщо його визнають винним за всіма пред'явленими пунктами обвинувачення.

Обвинувачення на адресу П.Манафорта було висунуто в рамках розслідування спецпрокурора Р.Мюллера, присвяченого можливому втручанню Росії в американські вибори у 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА