21:36 21.09.2018

Тимошенко назвала монетарну стратегію Нового економічного курсу: стабільна гривня, мінімальна інфляція, дешеві кредити

2 хв читати
Тимошенко назвала монетарну стратегію Нового економічного курсу: стабільна гривня, мінімальна інфляція, дешеві кредити

Перехід до інноваційного розвитку економіки та побудова фінансово сильної держави неможливі без нової монетарної політики і реформування ринку банківських послуг, зазначила лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко на форумі "Новий економічний курс" у Києві в п'ятницю.

Завданням нової монетарної політики має стати стабілізація гривні, приборкання інфляції, розвиток малих банків, впровадження для бізнесу довгострокових кредитів під низький відсоток, підконтрольність Національного банку суспільству, переконана лідер "Батьківщини".

"По-перше, нам потрібно поставити Нацбанк під реальний контроль суспільства і парламенту. По-друге, треба демонополізувати частину його функцій, щоб він не мав можливості займатися спекуляціями, базуючись на своїх безмежних повноваженнях. Ми зможемо запропонувати адекватні інструменти, які подолають необґрунтовану інфляцію . Ми стабілізуємо гривню і підвищимо її статус, повагу і цінність", - зазначила Ю.Тимошенко.

За її словами, "фінансові афери під егідою Нацбанку" призвели до знищення 98 банків, вкладники і бізнес втратили 448 млрд грн депозитів і заставного майна, реальна вартість якого перевищує 1 трильйон гривень. "Це буде предметом окремих кримінальних розслідувань після зміни влади. Ми розберемося з кожною втраченою бізнесом копійкою, з кожним рухом власності, ми оновимо справедливість і дамо ковток повітря нашому середньому класу. Все це нам під силу!", - зазначила Ю.Тимошенко.

Вона переконана, що без кардинальних змін в монетарному секторі "економіка взагалі припинить розвиватися". Чотирирічну інфляцію на рівні 139% вона назвала рукотворною і викликаною підвищенням цін на енергоносії і штучним знеціненням гривні: "Ці показники створені конкретними людьми і конкретною політикою Національного банку".

"Нова монетарна політика - це головна умова побудови ефективної економіки в Україні. Це шлях до відродження бізнесу і добробуту людей", - резюмувала Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА