Центренерго купуватиме вугілля на 24% дешевше, ніж продають державні шахти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центренерго купуватиме вугілля на 24% дешевше, ніж продають державні шахти

Енергетика
782
ПАТ “Центренерго” уклало контракт з приватними компаніями на постачання вугілля за базовою ціною 1480 грн за тонну, що на 24,1% дешевше, ніж у державних шахт.
Про це повідомляється на сайті компанії.
На Вуглегірську ТЕС вже відвантажено першу партію вугілля українського видобутку за базовою ціною 1480 грн за тонну без ПДВ і транспортування.
“Вугілля державних шахт компанія купує по 1950 грн за тонну. А за оперативним контрактом з ДТЕК, укладеним за медіацією Міненерго – по 1660 грн за тонну”, – зазначили в ПАТ “Центренерго”.
Компанія запевняє, що ціна на паливо за новим контрактом максимально наближена до Міжнародного біржового паритету. Центренерго вже звернулося до прем’єр-міністра України і до Міністерства енергетики щодо перегляду ціни на вугілля державних шахт у бік зниження до ринкової.
Нагадаємо, ПАТ “Центренерго” не змогло відкрити цільову кредитну лінію в державних банках для розрахунків за українське вугілля. Разом з тим, оскільки компанія повинна викуповувати вугілля з державних шахт, дирекція ПАТ “Центренерго” ухвалила рішення про продаж з аукціону електроенергії на період до кінця року. Аукціон дозволив отримати понад 400 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас