07:32 17.06.2020

Двом посадовцям "Електроважмашу" оголошено про підозру у справі про постачання продукції Брянському машзаводу за заниженою вартістю

2 хв читати
Двом посадовцям "Електроважмашу" оголошено про підозру у справі про постачання продукції Брянському машзаводу за заниженою вартістю

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 3 повідомили про підозру двом посадовим особам державного підприємства (ДП) "Завод "Електроважмаш".

"Повідомлено про підозру представнику вищого керівництва ДП у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), а також одного із директорів - у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК Україна (розтрата чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах)", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу і відсторонення їх від займаних посад вирішується.

Під час досудового розслідування було встановлено, що "Електроважмаш" уклав договір на поставку обладнання підприємству в Лондоні. Також, один із директорів заводу, погоджуючи поставки тягового агрегату, знав, що його планова собівартість і фактична вартість виробництва вище ціни продажу. А представник вищого керівництва "Електроважмашу", знаючи про це, тим не менш підписав специфікацію і додаткову угоду, згідно з якою передбачено поставку агрегату покупцеві за заниженою ціною.

Надалі один із директорів ДП підписав дві міжнародні товарно-транспортні накладні, згідно з якими підприємство відвантажило чотири одиниці тягового агрегату на користь іноземного підприємства. Встановлено, що кінцевим одержувачем є Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів у Російській Федерації.

Загальна сума збитків, завданих підприємству в результаті угоди, становить майже 1 млн 200 тис. грн.

Як повідомлялося, раніше у вівторок в приміщеннях "Електроважмашу" в рамках цього кримінального провадження відбулись обшуки.

Досудове розслідування проводить Індустріальний відділ поліції ГУ НП в Харківській області, оперативне супроводження - Головне управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Процесуальне керівництво - Харківська місцева прокуратура №3.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада ввела санкції проти соратників експрезидента України Януковича

У Києві та області з 5 до 13 червня будуть проведені командно-штабні навчання

Учасники Ставки визначили пріоритетні напрямки для розміщення очікуваних систем ППО - Зеленський

Ліміти споживання е/е в середу діятимуть для кожного регіону протягом доби - "Укренерго"

ВР має намір розширити програму компенсацій за знищене житло на тимчасово окуповані території

Рада не розглядатиме кадрові питання цього тижня - Арахамія

Російські війська завдали удару по Конотопу, постраждала виробнича інфраструктура - мер

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів пошкоджено агрофірму та два інфраструктурні об'єкти - Дніпропетровська ОВА

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Росіяни скинули близько 300 авіабомб поблизу Вовчанська з 10 травня - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА