Інвестиції Китаю в транспортну інфраструктуру за 9 місяців досягли $328 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції Китаю в транспортну інфраструктуру за 9 місяців досягли $328 млрд

Світ
227
Капітальні інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури Китаю за січень-вересень поточного року склали 2,28 трлн юанів (327,77 млрд дол.), що на 1,4% більше, ніж роком раніше.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на опубліковані дані офіційної статистики.
Зазначається, що Китай збільшує витрати на інфраструктуру, щоб підтримати економічне зростання. За оцінками Reuters, за III квартал Китай затвердив інвестиційні проекти вартістю 437,4 млрд юанів, що більш ніж в 4 рази перевищує показник за попередній квартал.
Згідно з даними Міністерства транспорту країни, інвестиції в розвиток мережі швидкісних шосе склали 702,6 млрд юанів – це на 12% більше, ніж у минулому році. При цьому, як зазначається, значна частина приросту була нівельована скороченням обсягу інвестицій в інфраструктуру сільських доріг.
Китай активно інвестує в розвиток залізничних перевезень, щоб знизити навантаження на дорожню мережу і навколишнє середовище.
У повідомленні відомства йдеться, що обсяги залізничних вантажоперевезень за перші три квартали зросли на 7,9%, у тому числі вугілля – на 10%. Проте на частку залізниці поки що припадає всього 8,1% від загального обсягу вантажних перевезень у країні.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас