RU
 

Підсумки 26.09: Перепис населення, справа на ГелетеяСюжет

Корреспондент.net,  27 вересня 2019, 07:00
0
618
Підсумки 26.09: Перепис населення, справа на Гелетея
Перепис можна замінити створенням єдиного реєстру українців

Перепис населення коштуватиме державі 5 мільярдів, на Гелетея завело справу ДБР. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський провів у США зустріч з інвесторами

Президент Володимир Зеленський в четвер, 26 вересня, на зустрічі з американськими бізнесменами запросив їх інвестувати в Україну, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми ідентифікуємо та системно вирішимо всі проблеми західних компаній в Україні - від проблеми на митницях і в податковій до захисту прав інвесторів і захисту прав інтелектуальної власності", - пообіцяв Зеленський на зустрічі з представниками ділових кіл США в Нью-Йорку.

ДБР відкрило справу на екс-главу держохорони Гелетея

Держбюро розслідувань відкрило справу стосовно колишнього голови Управління держохорони Валерія Гелетея.

Підставою для відкриття справи стало рішення Шевченківського райсуду Києва за заявою Чайковського В.А., який підозрює, що Гелетей зловживав службовим становищем. Людина з таким прізвищем очолювала інститут УДО.

Канал 112 Україна позбавили ліцензії

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в четвер, 26 вересня, прийняла рішення не продовжувати ліцензію телеканалу 112 Україна.

"Національна рада вирішила... відмовити компанії Новий Формат ТБ місто Київ у продовженні терміну дії ліцензії на мовлення", - зачитав проект рішення член Нацради Сергій Костинський.

Київ і МВФ не домовилися про нову програму

Влада України і місія МВФ під час двотижневих переговорів не досягли згоди щодо нової програми співпраці.

Експерти МВФ прибули в Україну 11 вересня, і в цей же день прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що метою переговорів є отримання staff agreement (рекомендації раді директорів) для відкриття нової програми співпраці.

В ЄС відреагували на стенограму Трамп-Зеленський

У Європейській комісії не стали прямо коментувати публікацію стенограми телефонної розмови між президентами України і США, однак нагадали, що підтримка, яку ЄС надає Україні, зав'язана на її зобов'язаннях. Про це в четвер, 26 вересня, на брифінгу в Брюсселі заявив представник комісії.

Так він відповів на прохання журналіста прокоментувати готовність Зеленського розібратися з розслідуванням щодо Джо Байдена, як випливає зі стенограми. Журналіст наголосив, що такий крок українського президента був би втручанням у судову систему.

У Кабміні назвали вартість перепису населення

Проведення перепису населення відповідно до проекту Держслужби статистики становить 5 мільярдів гривень. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет під час конференції щодо антикорупційних заходів.

"Зараз говорять про те, що пора зробити ще один перепис населення. Мені недавно в проекті Держстату принесли дані про бюджет цього перепису, він становить 5 мільярдів гривень, і я розумію, що ефективніше і простіше буде зробити так званий електронний перепис населення", - сказав Дубілет.

Лукашенко готовий відправити на Донбас миротворців

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність відправити миротворців на Донбас для контролю ділянки україно-російського кордону. Про це він сказав в четвер, 26 вересня, на прес-конференції в Мінську.

"Якщо ви хочете, щоб ми закрили кордон 400 кілометрів між Україною і Росією, який зараз не контролюється владою України, ми закриємо цей кордон. Хоч для мене це велика проблема вплутуватися в цей конфлікт, але ми готові ввести туди миротворців, прикордонників, війська, як хочете, але ми готові закрити цю ділянку кордону, якщо буде згода двох сторін", - сказав президент.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 27.5: Атака за 1800 км і зброя на мільярд
СюжетПідсумки 26.05: Дозвіл Швеції і атаки ворога
СюжетПідсумки 24.05: Вищий тариф і допомога ФРН
СюжетПідсумки 23.05: Удар по Харкову і збиття Су-25
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: СШАМВФМиротворцыЛукашенкоделоТрампперепись населенияВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі