ua en ru

У США через масові заворушеня у в'язниці загинуло сім осіб

У США через масові заворушеня у в'язниці загинуло сім осіб Фото: в'язниця в Південній Кароліні (southcarolinaradionetwork.com)

Під час зіткнень 17 ув'язнених постраждали

Сім чоловік у понеділок стали жертвами масової бійки в одній із найбільш небезпечних в'язниць у Південній Кароліні, ще 17 ув'язнених постраждали. Про це повідомляє АР.

Зокрема, як заявив прес-секретар в'язниці Чи Коррекшнл Инститьюшн поблизу міста Бишопвиль Джефф Тайон, заворушення почалися в неділю в 19:15 за місцевим часом. Зупинити заворушення змогли тільки до 3 години ранку понеділка. Біля будівлі в'язниці чергували 7 машин швидкої допомоги.

У в'язниці суворого режиму в Бишопвилле всього знаходяться близько 1500 ув'язнених, деякі з них найбільш жорстокі і найбільш злісні порушники в Південній Кароліні.

Варто відзначити, що це не перший випадок заворушень у цій в'язниці. У 2012 році в ній були заколоті два офіцера. Також повідомляється, що один ув'язнений вбив іншого в лютому.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, подібний бунт був у в'язниці мексиканського штату Веракрус. В результаті бунту у в'язниці La Toma загинули семеро поліцейських, ще 22 людини отримали поранення.

В суботу ввечері, 31 березня, понад 1,3 тис. ув'язнених влаштували заколот з вимогою відставки начальника в'язниці. У той час як поліцейські спробували втихомирити бунтівників і перевести деяких з них в інше пенітенціарна установа, ув'язнені відмовилися підкоритися, напали на поліцейських і підпалили матраци.