У Міненерго розповіли, що буде з тарифами на світло і газ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго розповіли, що буде з тарифами на світло і газ до кінця року

Енергетика
82369
Ціна на електроенергію для населення поки не буде підвищуватися, але ціна на газ буде формуватися ринком, тому може змінюватися.
Про це під час брифінгу заявила в.о. міністра енергетики України Ольга Буславець.
За словами глави Міненерго, тариф на електроенергію фіксований тільки для населення, і поки він залишається тим самим. Що ж стосується газу, ми маємо повністю лібералізований ринок. І зараз спостерігається безпрецедентно низька ціна на газ, а що буде далі – покаже час. І це ринкове формування ціни.
В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 копійок за 1 кВт/год при споживанні до 100 кВт/год, при споживанні понад – 1 грн 68 коп. за кВт/год.

Довідка Finance.ua:

  • НАК “Нафтогаз України” опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які будуть діяти з 1 серпня 2020 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Ціни залежать від умов поставки.
  • У першому півріччі на газовому ринку не вдалося досягти прийнятного рівня оплати за доставку газу. Борги споживачів перевищують 2 млрд грн, тобто не був оплачений кожен п’ятий платіж.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас