Право на щастя має кожен

Автор: Музей О.Осмьоркіна, Кропивницький | 07 червня 2019 16:44 |

    Нещодавно в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей.

    Але п’ятнадцятирічна Надійка Мороз не мала змогу отримати свій Диплом переможниці, бо представляла в той день 3 червня наше місто Кропивницький в Києві на Всеукраїнському конкурсі-фестивалі таланту та краси для дітей та молоді з інвалідністю «Казкові мрії», метою якого є підтримка та розвиток творчих здібностей дітей та молоді з інвалідністю, розкриття їх творчого потенціалу та сприяння їх подальшому творчому зростанню, соціалізація людей з інвалідністю.

    Тому завітала до музею через декілька днів разом з мамою та своїм викладачем Іриною Зантарією, під керівництвом якої  успішно навчається образотворчому мистецтву в студії «ART-TAME».

    Заслужений Диплом ІІІ ступеню в номінації для учнів художніх студій та гуртків образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів та заохочувальні призи - гуашеві фарби і альбом для малювання вручив їй голова журі конкурсу заслужений художник України Андрій Надєждін, зауваживши, що журі обирали саме твори за їх художнім виконанням, не зважаючи на прізвища їх авторів, і про те, що малюнок «Затишна хатинка прабабусі» виконала інклюзивна учениця з особливими потребами, дізналися вже під час нагородження переможців.

    А малюнок Надійки і справді вражає своєю загадковістю, ліризмом і знаковістю, адже будиночок розташований на дереві, яке здавна вважається символом роду, на гілках якого чарівні птахи – душі предків. Ось такою зобразила юна художниця з надзвичайною чуттєвістю хатинку прабабусі в обрамленні рослинного візерунку, в якому зашифрувала і своє також символічне ім’я  «НАДЯ».

    Надійка з задоволенням оглянула презентовану в музеї виставку творів переможців та учасників конкурсу, віднайшовши в експозиції і малюнок з дивовижними парасольками на Дворцовій своєї старшої сестри Насті - студентки відділення «архітектура та містобудування» будівельного коледжу, біля якого сфотографувалася, а ще емоційно прочитала вірш про щастя, який декламувала в конкурсі на фестивалі.

    Щиро бажаємо щастя Надійці і всім діткам, які потребують його найбільше!

Віта Чернова, директор
художньо-меморіального
музею О.О.Осмьоркіна,
м. Кропивницький

 
Голова журі заслужений художник України
Андрій Надєждін вручає Диплом та призи Надії Мороз
 
Мороз Надія. 2004 р.н.
Затишна хатинка прабабусі
2019
Папір, гуаш
50х35
(Приватна студія «ART-TAME»,
керівник – Зантарія І.М.)
Диплом ІІІ ступеню
 
Надія Мороз з заслуженим художником України
Андрієм Надєждіним, мамою Оксаною Мороз,
директором музею Вітою Черновою
та викладачем Іриною Зантарією
 
 
 
Надія Мороз знайомиться з виставкою творів
переможців та учасників художнього конкурсу
«Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря
 

 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень