11:47 16.04.2018

Парубій підписав нову редакцію закону про дипломатичну службу

2 хв читати
Парубій підписав нову редакцію закону про дипломатичну службу

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав схвалений Верховною Радою 5 квітня президентський проект нового закону про дипломатичну службу

"Я підписав прийнятий Верховною Радою закон "Про дипломатичну службу", - написав А.Парубій в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в понеділок.

За словами голови парламенту, закон дозволить реформувати українську дипломатичну службу. "Знаково, що парламент ухвалив Закон про дипломатичну службу саме до 100-річчя української дипломатичної служби", - зазначив А.Парубій.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала відповідний законопроект №7322 у першому читанні 7 грудня 2017 року, а в другому і в цілому - 5 квітня цього року.

Як це передбачено і нинішнім законодавством, послів, представників України і глав місій при міжнародних організаціях призначатиме і звільнятиме президент України за поданням міністра закордонних справ. Однак МЗС зобов'язаний провести консультації в профільному комітеті Верховної Ради перед внесенням президенту подання про призначення посла або глави місії при міжнародній організації.

Згідно із законопроектом, порядок ротації дипломатів визначатиме МЗС, проте вона є обов'язковою умовою проходження дипломатичної служби. Терміни довгострокових відряджень дипломатів становитимуть до 4 років в країнах з нормальним кліматом і стабільної безпекою і до 3 років в державах зі складними кліматичними умовами або складною ситуацією з безпекою. При цьому законопроект передбачає, що час між довгостроковими відрядженнями має становити 2-4 роки. Дипломати можуть відмовитися від ротації певну кількість разів і в прописаних законом випадках.

Документ передбачає, що дипломатичні посади в органах дипслужби поділяються на три категорії - "А", "Б" і "В" - залежно від порядку призначення, характеру і обсягу повноважень.

Закон набуде чинності через 6 місяців після його публікації, а нині чинний закон "Про дипломатичну службу" припинить свою дію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА