14 вересня у Донецьку в бою героїчно загинув ст. пл. Євген Подолянчук

2014-09-16 08:05

МОЛОДЬ КОЖНОГО НАРОДУ МУСИТЬ БУТИ ГОТОВА ДО ЗБРОЙНОЇ ОБОРОНИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ (пам’яті старшого пластуна Євгена Подолянчука)

Ці слова із вступної статті пластової біблії \"Життя в Пласті\" багатьом з нас здавались звичайним красивим реченням, написаним \"для годиться\" в такій поважній книзі. Однак в цьому короткому реченні криється в значній мірі суть Пласту. Більшість пластових поколінь виростали в умовах збройної боротьби за незалежність України або ця боротьба залишила криваві шрами в душі і на тілі їхніх виховників. Наше ж покоління, як і наші батьки, виросло в мирі... Сьогодні, навіть, батьки новацтва вже не залишають при собі традиційні питання до виховників про слова в славні: \"Як виростем великі, хоробрі вояки, відстоїмо Україну від вражої руки\".

В липні 2014 року Йому виповнилось всього лиш 23 роки. Цього ж місяця Він був офіційно прийнятий до Уладу старшого пластунства - хоч, як військовий, міг легко пояснити чому обходить Пласт стороною, як це роблять - на жаль - 90% відсотків вихованців юнацтва. Він вступив до Пласту у 14 років. Під час першого табору \"Січ\" священник запитався: \"Може є нехрещені?\" Хрестився прямо на таборі... Юнакував у підготовчому курені імені Ярослава Мудрого в станиці Черкаси. Затятий пластун - так двома словами характерезує його хресний батько. Через рік пластування - 18 липня 2006 року - склав пластову присягу, здобувши ступінь \"учасника\". У тому ж році пройшов табір військового пластування \"Легіон\" (у славному Чорному лісі на Прикарпатті), який вплинув на рішення стати професійним військовим. У 2008-2012 роках навчався в Академії сухопутних військ у Львові, факультет розвідки. Навчаючись, приїзджав в Черкаси у відпустки, щоб організувати пластові мандрівки чи табори.. 

Вищу військову освіту здобув з відзнакою, відтак обрав 3 полк спецпризначення у Кіровограді. Служив командиром групи спеціального призначення, яку добре організував, використовуючи свої пластові навики. Зацікавив ввесь батальйон скалелазінням, зокрема організував із друзями в частині скельну стінку. Завжди гордився, що є вихованецем Пласту, із гордістю носив свою пластову кофтинку. У листопаді 2012 року вступив до старшого ппастунства, у квітні 2013 року пройшов крайовий вишкіл виховників юнацтва число 131. А через місць одружився із пластункою, звязкою юнацького куреня - шлюб брали в пластових одностроях. 

З березня цього року Він в числі перших на бойових завданнях. Вся країна памятає кадри розбитої техніки російських найманців під донецьким аеропортом в травні 2014 року, рефрежератор до Росії із написом \"200\"... Так сталось, що цей перший наш більший переможний бій, першими з честю прийняла група Євгена. У червні він отримав звання старшого лейтенанта спецназу, організовував оборону аеропорту. 

14 вересня отримав осколкове поранення в голову, помер по дорозі в лікарню... Так невчасно, адже готувався стати капітаном і колись перейти служити в \"Альфу\"... Спи спокійно Євгене, твої мрії втілять тисячі вихованців Пласту про яких Ти так дбав і для яких - так сталося - став назавжди візрецем Героя-спецназівця. Про дружину і старшу сестру, батьків ми подбаємо. Правда, юнацтво?

СКОБ! Слава Україні!

Крайова пластова рада

 hs.graphicsDir = \"/images/highslide/graphics/\"; hs.align = \"center\"; hs.transitions = [\"expand\", \"crossfade\"]; hs.transitionDuration = 300; hs.showCredits = false; hs.fadeInOut = true; hs.dimmingOpacity = 0.8; hs.outlineType = \"rounded-white\"; hs.captionEval = \"this.thumb.alt\"; .highslide-caption, .highslide-heading { font-size:0.8em !important; } .highslide-number { font-size:1em !important; text-align:right; } .highslide-caption a, .highslide-heading a { color: #105289; text-decoration:none; } .highslide-caption a:hover, .highslide-heading a:hover { color:#D31141; } hs.lang = { cssDirection: \'ltr\', loadingText : \'Завантаження...\', loadingTitle : \'Натисніть для скасування\', focusTitle : \'Натисніть, щоб перемістити на передній план\', fullExpandTitle : \'Розкрити до оригінального розміру\', fullExpandText : \'Оригінальний розмір\', creditsText : \'Використовує Highslide JS\', creditsTitle : \'Відвідати домашню сторінку Highslide JS\', previousText : \'Попереднє\', previousTitle : \'Попереднє (стрілка ліворуч)\', nextText : \'Наступне\', nextTitle : \'Наступне (стрілка праворуч)\', moveText : \'Перемістити\', moveTitle : \'Перемістити\', closeText : \'Закрити\', closeTitle : \'Закрити (esc)\', resizeTitle : \'Змінити розмір\', playText : \'Слайдшоу\', playTitle : \'Почати слайдшоу (пробіл)\', pauseText : \'Пауза\', pauseTitle : \'Призупинити слайдшоу (пробіл)\', number: \'Зображення %1 з %2\', restoreTitle : \'Настисніть кнопку мишки, щоб закрити зображення; натисніть та перетягніть для зміни розташування. Для перегляду зображень користуйтеся стрілками.\' }; hs.numberPosition = \"caption\"; hs.addSlideshow({ slideshowGroup: \"portletSlides\", interval: 2000, repeat: false, useControls: true, fixedControls: \"fit\", overlayOptions: { opacity: .75, position: \"bottom center\", hideOnMouseOut: true } }); Фото: Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни Альбом: Пам’яті старшого пластуна Євгена Подолянчука Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни Фото: Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни Альбом: Пам’яті старшого пластуна Євгена Подолянчука Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни Фото: Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни Альбом: Пам’яті старшого пластуна Євгена Подолянчука Ст. пл. Євген Подолянчуку, який героїчно загинув в бою під час російсько-української війни

Допомогти родині Євгена можна перерахувавши кошти наступним чином:

Чеки для датків на допомогу для пластунів-військовиків виписувати на:

Plast Conference INC 941 N. Western Avenue Chicago, Ill 60622

В Україні кошти просимо перераховувати на:

Молодіжна організація \"Пласт - Національна Скаутська Організація України\" р/р 26007433861  в АТ \"Райффайзен Банк Аваль\" МФО 380805 ЄДРПОУ 14360127 призначення платежу: \"Благодійна допомога на програму підтримки АТО\"

або

Картка ПриватБанку: 5168 7423 4826 4965 (Зелінка Назарій Володимирович)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.