У Києві збудували пластове містечко та зібрали кошти для АТО

2014-09-22 17:05

21 вересня у Маріїнському парку Києва пластуни вже традиційно збудували пластове містечко. Це - щорічна акція найбільшої скаутської організації України, що відбувається у вересні і мета якої - символічно відкрити пластовий рік. У програмі – пластові активітети та ігри, зокрема, розпалення вогню, в\'язання вузлів, переправи, спортивні та інтелектуальні ігри, ігри для наймолодших, а також стрільба, розбір/збір автоматів, мистецькі та медичні майстер-класи тощо.

«Традиційно у цей день ми, пластуни, знайомимо громаду міста із нашою організацією. Для пластунів це теж свято: добра нагода  зібратися разом після таборового літа, поділитись враженнями і планами на наступний пластовий рік, - говорить комендант (організатор, - ред.) Відкриття Пластового Року у Києві Андрій Чеберяк. - Цього року Пластове містечко за нашими підрахунками відвідало 500 людей. Серед них половина - діти 4-17 років».

За словами організаторів, сьогодні кілька десятків пластунів є учасниками АТО проти російської військової агресії. На потреби військових упродовж акції в неділю відбувся благодійний збір коштів. Кількасот листівок з фотографіями української природи та графікою гості розкупили всього лише за 3 години. Всі зібрані кошти пластуни передадуть на потреби 11 БТО «Київська Русь».

«Розбудовувати Пласт, розвивати наше юнацтво - сильний мирний супротив, який ми можемо чинити. Сьогодні пластуни будують пластові містечка - ще одну цеглину нової держави. Діти, що беруть участь в акції, розбудовуватимуть реальні міста вже незабаром. Цим і є унікальний Пласт. Ми створюємо середовище, вихованці якого змінюють світ», - говорить старша пластунка Анастасія Бондаренко, яка цьогоріч була одним з організаторів акції у Києві.

Незважаючи на погоду та війну, пластунів не покидає оптимізм та віра в завтрашній день. «Я бачу стільки світлих облич і щиру посмішку, дітей, які за кілька років будуть керувати країною. Символічно, що такі заходи відбуваються на День миру, бо саме ці діти згодом уберігатимуть українське суспільство від чергових воєн», - переконана пані Ольга, мама юначки.

Провід акції вітає пташат із переведенням у новацтво, рої «Бджілки» та «Капітошки» з переведенням у юнацтво, пл. прих. Софію Металюк та пл. прих. Михайло Бачинського зі складанням пластової присяги. 

Захід відбувся за підтримки ТОВ «Ярич» та сприяння в організації акції Департаменту освіти, науки, молоді та спорту КМДА.

Більше фото з акції - у соцмережах: Facebook, VK

Фото Артема Жукова

© 2010 - 2024. Всі права захищено.