Україна може розраховувати на безвізовий режим з ЄС на час Євро-2012

2011-07-07 09:28

Посол Польщі Генрік Литвин допускає безвізовий режим України з Європейським Союзом на час проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, якщо Україна виконає свої зобов\'язання перед ЄС

Про це він сказав в ефірі телекомпанії \"5 канал\" 1 липня.

\"Відкритий кордон під час \"Євро\" може бути в рамках процесу лібералізації, якщо Україна встигне виконати всі завдання, передбачені домовленостями, які є між Україною та ЄС. Чи можливо це? Я не знаю. Але українські колеги передають нам позицію, що вважають це можливим\", - сказав він.

При цьому посол відзначив, що масове відвідування українськими вболівальниками Польщі не передбачається.

\"Пам\'ятайте, що Україна грає у себе, а Польща у себе і великий рух не передбачається. Є надія, що Україна і ми пройдемо в півфінал, тоді буде цікавіше\", - сказав він.

Проте, Литвин повідомив, що будуть розглядатися інші способи зі спрощення відвідування українськими вболівальниками Польщі, зокрема, планується вжити заходи, які дозволять їм швидко перетинати кордон.

Нагадаємо, в січні Президент Віктор Янукович висловлював впевненість у введенні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.