Станиця Львів впроваджуватиме проект про дітей-війни

2013-08-11 18:04

Курінь ч. 12 «Рутенія» та курінь ч. 47 «Передові» запрошує небайдужих доєднатись до реалізації проекту «Міст поколінь – збереження історичного минулого заради плекання гідного майбутнього».

Дитинство і юність звично асоціюється з чимось світлим, радісним і теплим. Та ще сьогодні живе ціле покоління людей, котрі в своєму найніжнішому віці спізнали жах і неспокій військового часу, перетерпіли злигодні і втрату близьких. Але життя триває навіть в непевні періоди людської історії. Молодість бере своє, у вогнях війни народжується перша любов, дружба, ідеї. Молодь хоче бавитися і вона це робить, навіть пригинаючись від куль…

Даний проект націлений на людей літнього віку, які постраждали від окупаційного режиму та були дітьми від 1-го до 18 років в часі Другої світової війни. Метою проекту є привернення уваги громадськості до життєвого досвіду дітей періоду Другої світової війни, спонукання молодого покоління до вивчення історії свого краю в роки Другої світової війни через збір спогадів та інформації і активну участь у відкритих зустрічах сучасних дітей з дітьми війни, відзначенні історичних подій, краєзнавчих мандрівках та історичних таборах та представлення інформації для громадськості через відеоролики, презентації та фотовиставки в громадських місцях.

Протягом  2013-2014 років перед нами  стоять наступні завдання:

Проведення зустрічей з дітьми-жертвами війни; Надання духовної, культурної та побутової підтримки літнім людям; Залучення дітей до вивчення пам\'ятних місць та історичного минулого через краєзнавчі мандрівки; Висвітлення спогадів дітей війни у вигляді відеороликів, фотовиставок та презентацій через призму дитячої творчості.

      Партнером проекту є Меморіальний музей окупаційних режимів \"Територія Терору\". Проект реалізовуватиметься за підтримки Міжнародного фонду «Взаєморозуміння та толерантність».

Бажаючих долучитись до проекту просимо звертатись до Оксани Майки за тел.: +380966777815 або e-mail: majonochka@gmail.com

© 2010 - 2024. Всі права захищено.