Станиця Київ відсвяткувала свій 24-ий День народження

2013-12-08 21:12

Цього щорічного свята чекають всі пластуни та пластунята Києва. Звісно ж, це День народження Київської станиці – найкращої у світі! 17 листопада 2013 року велика зала Музею книги та друкарства, що знаходиться на території святині українського християнства – Києво-Печерської Лаври, була заповнена пластунами. Ми святкували 24 річницю заснування рідної станиці. Більш як 200 старшопластунів, юнаків, новаків та гостей були присутні на урочистому заході.

Святкування розпочалося з загального відкриття. О. Сергій Прудко провів пластову молитву «Отче наш», яка налаштувала нас на серйозний лад.

Було надано 8 четвертих, 8 третіх та 5 других відзначень УПЮ. Нагороджено переможців Осіннього рейду та Орликіади-2013. З вітальними та настановчими словами до пластунів звернулись засновники станиці Київ о. Сергій Прудко та друг Микола Сульжук. Учасники свята вшанували пам’ять Володимира Скоробського (легендарного Журби), автора Гімну Київського Пласту та багатьох інших пластових пісень, який передчасно покинув цей світ, але залишив про себе найкращі і найтепліші спогади в наших серцях. 

Надзвичайно цікаву та насичену програму святкування Дня народження розпочала команда «Синергія» (курінь ч. 72 ім. Марії-Магдалини Мазепи) своєю виставою «Півкіло славності за невелику ціну…». Вперше цю виставу дівчата представили на інтелектуально-мистецькому змазі «Орликіада-2013», де справили фурор та отримали найвищу відзнаку жюрі та гучні оплески присутньої публіки.

Продовжили святкову програму учасники танцювального конкурсу «ПласТанц» . Свої хореографічні таланти продемонстрували команди новацтва «Веселе Болото» (станиця Ірпінь), «Капітошки» (гніздо ч.46 «Веселкові коралики»),  юнацтва «46-93» (к.ч. 46 ім. Марусі Богуславки та к.ч.93 ім. св.ап. Андрія Первозваного), «Кактуси»(підг.к. ім. Анни Всеволодівни) та команда «КВ Богуславок».

Різноманітними розважальними конкурсами та забавками продовжилося свято станиці після концерту. Всі їх найактивніші учасники отримали призи та подаруночки. А смаколиками та чаєм можна було поласувати та поповнити заряд енергії кожному бажаючому.

Також в одній із зал був представлений кінопоказ пластових кінофільмів та відео, фотовиставка «Життя станиці у фотокартках» (яка, щоправда, за технічних причин продіяла недовго).

Завершилось святкування поїданням смачнющого торту та побажаннями розвитку станиці.

Найкраща станиця в столиці!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.