Сплав "Шлях городищ" відбудеться з 2 по 5 серпня

2012-08-06 12:01

Сплав «Шлях городищ» організований підготовчим куренем «Вовчі діти» за посередництвом Української науково-педагогічної спілки «Берегиня» і Союзу українців Підляшшя.

Він присвячений 100-річчю української скаутської організації «Пласт» і продовжує традицію туристичних ініціатив «Берегині» і СУПу, таких як «Рейд Підляшшя» і «Рейд Полісся».

Особливість мандрівок по Бугу наштовхнула на ідею проведення циклу транскордонних сплавів по старовинному торгівельному шляху – «Шлях городищ». Основна ціль першого етапу: повторити історичний шлях між двома найбільшими містами Берестейської землі: Берестем і Дорогичином.

За чотири дні (2-5 серпня) учасники подолають близько 80 кілометрів. За цей час у них буде можливість побачити десяток визначних пам’яток і місць. При нагоді, команда навідає День міста Мельника.

Тут знаходиться ще одне старовинне городище. Знайомство з історією і культурою є важливими компонентами «Рейдів Полісся». Не випадково в цьогорічному сплаві беруть участь шість педагогів, з них п’ятеро істориків. Зрозуміло, що в центрі розмов будуть археологічні теми: городища, кургани, торгівельні шляхи, доля міст Побужжя.

А ось у розмовах з місцевим населенням основну увагу вирішено звернути промисел «плисаків». Хоча спортивний та активний туризм передбачає брати в подорож тільки саме необхідні сучасній людині речі, даниною повагидля традицій плисаків стане мішечок з зерном – так звана «кварта». Мішечок буде передано адміністрації міста Мельника.

Організацією транскордонних сплавів ми хочемо не тільки розширити свій кругозір, колознайомств чи згуртуватися, своєю подорожжю ми хотіли б показати своїм земляками, що внайближчій від них околиці, на них чекають надзвичайно цікаві місця з багатою історією і, що у нихє можливість подорожувати по ріках нашого регіону, в тому числі по основній річці нашого краю –Бугу. Статус державного кордону при тому не є перешкодою для розвитку в долині ріки туризму іспівпраці.

В наступному році «Шлях городищ» буде продовжено як транскордонний проект і розширено участю пластунів з України та української молоді з Польщі

© 2010 - 2024. Всі права захищено.