Пластуни Івано-Франківська долучилися до акції, присвяченої проблемі зникнення дітей

2014-05-21 19:33

В Івано-Франківську кримінальна міліція спільно з органіазацією «Пласт» у рамках акції «Безпека дітей у руках батьків» провели акцію, аби зменшити кількість зниклих дітей. Просто неба у самісінькому центрі міста, батькам розповідали як подбати про безпеку власних дітей та які профілактичні методи застосовувати, якщо дитина вже не раз тікала з дому.

Основна ідея акції - підвищення обізнаності батьків про безпеку своїх дітей. Адже, за словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області Алли Лемчак, якщо за минулий рік надійшло три звернення про зниклих дітей, то за п’ять місяців цього року – уже 18.    

Під час акції охочим роздавали так звану «ідентифікаційну картку дитини», де батьки зможуть записати особливі прикмети своєї дитини, її паспортні дані, відомості про стан здоров’я, помістити фотографію і відбитки пальців. Разом з картою батьки отримували корисні поради, що робити, якщо дитина зникла, як піклуватися про безпеку дитини.

За словами станичного івано-франківського «Пласту» ст. пл. Святослава Феденька, організація долучилася до акції, запропонувавши створити окремі гуртки за скаутською програмою. 

Фото: Фіртка

© 2010 - 2024. Всі права захищено.