На Донеччині відбувся захід "Дні козацької слави"

2012-10-24 23:36

Кожного року пластуни збираються в ландшафтному парку «Зуївський», що на Донеччиніна на Свято Покрови. Саме тут, з 12.10.12 р. по 14.10.12 р. проходив захід «Дні козацької слави». На захід приїхало тридцять представників станиць Лутугине, Сєверодонецька і Донецька

Керував табором ст. пл. Руслан Залізняк. Це була його перша відповідальна робота і він з нею справився на відмінно.

Більшу частину вільного часу пластуни тренувались лазити по скалам, навчались спускатись дюльфером. Досвідчені інструктори допомагали нашим дітям оволодіти технікою скелелазіння. Усі бажаючі проходили різні за рівнем складності маршрути і, навіть, взяли участь у змаганнях з професіоналами. Звичайно наші пластуни роблять лише перші кроки вдосконалення своїх навичок у скелелазінні, тому вони більшою частиною лише спостерігали за майстерністю луганських скелелазів.

Переможцями інтелектуального турніру «Козаччина» стали Богдан Заковінько, Владислав Єфремов (станиця Лутугине) і Дмитро Глібов (станиця Донецьк). Всі активні учасники турніру отримали в подарунок книжку історика, нашого земляка, луганчанина Ігора Саєнко «Минуле українського козацтва на Луганщині»

На вечірній ватрі було оригінальне представлення крайових таборів. Учасники заходу змогли віртуально попасти на табір «Звук лісу», «СВТ», «Метаморфози», «КВТ», КМТ», «Плай». Сподіваюсь що пластунам сподобалась презентація таборів і вони докладуть зусилля, щоб туди потрапити.

Другого дня, щоб було цікавіше молоді, пластовий провід вирішив провести свої власні змагання зі скелелазіння. Переможцями на швидкість на ділянці М3-М-4, стали Денис Шульц з часом 2,01хв., Марк Соколовський 2.06 хв. (обоє з станиці Сєверодонецьк), серед дівчат найвправнішою була Оксана Чудна з Лутугине з часом 3.40 хв.

У неділю, команда Пласту взяла участь у міні - футбольному турніру присвяченому пам\'яті загиблих альпіністів Луганщини. Незважаючи на свій вік, наше юнацтво вирвало перемогу у дорослих команд і зайняло І місце.

З гарним настроєм, веселі і задоволені пластуни повернулись в рідні домівки.

Ігор Олексюк, комендант заходу «Дні козацької слави»

 hs.numberPosition = \"caption\"; hs.addSlideshow({ slideshowGroup: \"portletSlides\", interval: 2000, repeat: false, useControls: true, fixedControls: \"fit\", overlayOptions: { opacity: .75, position: \"bottom center\", hideOnMouseOut: true } }); Фото: (без назви) Альбом: Дні козацької слави Фото: (без назви) Альбом: Дні козацької слави Фото: (без назви) Альбом: Дні козацької слави Фото: (без назви) Альбом: Дні козацької слави   

© 2010 - 2024. Всі права захищено.