На Говерлі активісти "ВелоКраїни" встановили прапор Європи !

2011-07-07 09:28

5 червня 2010 року на найвищій вершині України - Говерлі (2061 м) - було встановлено прапор Європейського Союзу. Це відбулося в рамках відзначення \"Дня Європи в Карпатах\", ініціаторами та учасниками якого виступили молодіжні організації та велосипедні клуби Івано-Франківщини та Львівщини.

Понад 70 учасників акції з різних міст України стартували на велосипедах з Ворохти - найближчого до Говерли селища. Вони подолали 20 кілометрів підйому до точки початку сходження, звідти вже пішки піднялися на гору. Восьмеро учасників походу з м.Яремче підкорили головну українську вершину разом зі своїми велосипедами, здійснивши після цього екстремальний спуск.

Організатором святкування була молодіжна організація \"Центр соціальних та ділових ініціатив\" з міста Яремче, яка у 2008-2010 роках за підтримки Європейського Союзу реалізує проект \"ВелоКраїна\".Токож акцію підтримали місцеві підприємці котрі долучилися до святкувань дня Європи, надаючи велосипедистам житло та харчування. Такими закладами стали: «відпочинковий комплекс «Десятка», «Оберіг», хостел «Трутень» та готель «Ворохта економ».

В рамках проекту у 6 районах Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей вже розроблено та ознаковано близько 50 веломаршрутів, встановлено понад 700 велостоянок, створено мережу з 30 закладів проживання велотуристів. ММГО \"ЦСДІ\"

© 2010 - 2024. Всі права захищено.