Кузнецовські пластуни склали іспит з військової підготовки

2014-09-25 09:05

20 вересня 2014р. відбулась важлива подія в житті пластунів Кузнецовська. Вони витримали іспит з військової підготовки та пройшли військовий вишкіл проведений комендантом - Головою станичної пластової ради, старшим пластуном Андрієм Пешко.

Хлопці пройшли справжнє випробування витримки,командного духу та сили волі, адже умови були максимально наближені до реальних. Андрій є молодшим лейтенантом запасу аеромобільних військ; він, користуючись грою під назвою страйкбол (від англ.strikeball), навчив пластунів основним принципам ведення бою, користуючись основами тактики. Зброя була не справжня, жоден пластун не постраждав, хіба що отримали декілька маленьких синців, проте сама зброя виглядала як справжня і мала усі параметри справжньої окрім вогнепальної сили.

Перед грою територію спеціально підготували, викопали окопи, та й сама місцевість була ідеально підібрана для проведення такого заходу: сухий сосновий ліс, багато піску, нерівна земля створювала значні перешкоди для пересування, тому пластунам було дуже нелегко. Перед грою було проведене урочисте відкриття, вшанування пам\'яті загиблого у війні на Сході пластуна Євгена Подолянчука та інструктаж з правил безпеки поводження зі зброєю, що є не менш важливим ніж сам захід.

В хід йшла не тільки видана пластунам зброя, а й саморобні, цілком безпечні димові шашки, які використовувались як відволікаючий маневр. Площа проведення була доволі немалою, враховуючи те, що учасників було усього 10.

Ця подія стала початком військового виховання пластової молоді Кузнецовська .Після усіх цих випробувань відбулось урочисте закриття. Комендант привітав усіх пластунів та нагородив відзнаками і після закриття, втомлених але задоволених і повних різних вражень, відвезли по домівках.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.