Вінницькі пластуни провели військово-патріотичний вишкіл "Шлях воїна" для молоді віком 14-18 років

2016-09-06 18:01

В рамках реалізації гранту від Британської ради за програмою \"Активні громадяни\" 10-12 та 20 червня 2016 р., поблизу міста Вінниця відбувся військово-патріотичний вишкіл для молоді віком 14-18 років.  

Метою проекту було сприяння фізичній підготовці та патріотичному вихованню молоді з елементами військової справи.

Далі про вишкіл розказує комендант ст. пл. Андрій Бабич, ОЗО, станиця Вінниця.

Насамперед, результат проекту - це неабияка цінність того, що пережили учасники. Цей проект можна вважати вдалим тільки за те, що хлопці, які мали змогу взяти участь у ньому вже місяць потому цікавляться і перепитують чи не буде продовження такої акції надалі…

Було проведено:

тактичну медицину;заняття з тактики бою;ознайомлення з вогнепальною зброєю;заняття з історії військових формувань України;страйкбольну гру з імітацією реальних бойових умов.

Учасники змогли відчути на собі, що ж таке життя в природі - проживання в наметах протягом всього вишколу, харчування виключно тими стравами, які приготували власноруч на вогні. Були реалізовані різні змаги, де учасники змогли не тільки показати, а й підвищити свій рівень фізичного розвитку. Багато сил покладено на те, щоб всі люди, які приїхали до нас були зацікавленні відбути вишкіл до кінця і були задоволені, що вони витратили свій власний час недаремно. 80% всієї програми було реалізовано вдало, вписуючись у рамовий час. До того ж були налагоджені контакти з Цивільним корпусом полку Азов у м. Вінниця, місцевим страйкбольним клубом Козаки та органами місцевої влади.

Є думка проводити вишкіл двічі на рік - навесні та восени, щоразу залучаючи більшу кількість учасників, а найкращих з попередніх вишколів залучати до організації наступних.

Хотілося б дуже подякувати Британській раді в Україні за допомогу з даним заходом в рамках проекту \"Активні громадяни\" і сподіваємось на подальшу співпрацю.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.