Відбувся Київський окружний табір "Князівство білого каменя"

2014-08-07 21:33

Відбувся Київський окружний табір «Князівство білого каменя» та другий вишкіл для волонтерів.

Цього року сталася подія, на яку вже п\'ять років чекали всі пластуни станиці Київ та Київської області, а саме - окружний табір, що отримав назву \"Князівство білого каменя\", який відбувся за підтримки БФ «Богдана Гврилишина» та Фонду громади «Silicon Valley». Згідно з легендою, 8 різних племен (під таборів з різних районів Київської області) боролися зі злим Печерним Циклопом, що мріяв знищити казкову Долину Єдинорога, в якій колись проживали сильні й мудрі воїни.

Першу половину табору учасники готувалися до вирішальної битви за допомогою теоретичних гутірок, а практично матеріал закріплювали через цікаві теренові ігри та інші завдання. Завдяки сумлінності славних воїнів, напередодні свята Івана Купала, Циклопа було подолано. Цілих три дні після того чудовою Долиною ширилися пісні й сміх славетних воїнів - вони святкували передчасну кончину Циклопа.  Проте ніхто не може гарантувати, що Циклоп ніколи більше не повернеться в цей світ... Також важливим завданням табору було формування дитячих груп із дорослими та підготованими волонтерами на чолі. Це дає можливість розпочати системну роботу із всебічного виховання дітей та молоді. За наслідками табору очікуємо, що 120 дітей, які візьмуть участь у таборі, стануть основою для формування 15-20 груп дітей у місцях свого проживання. У кожної групи буде 1-2 дорослих волонтерів, які супроводжуватимуть їх надалі. Такі групи стануть початком більш системної роботи з молоддю у різних місцевостях. Діти залучатимуть однолітків до інших проектів: щотижневих зустрічей, волонтерської діяльності у громадах, неформальної освіти тощо. Важливим було і проведення під час табору другого вишколу для волонтерів, які знову ж таки поряд теорію могли використати на практиці.  Дорослі особи, які пройдуть навчання на тренінгах, зможуть формувати нові групи дітей.

Також хотілось подякувати усім волонтерам, які доклались до організації табору та вишколу, робота триває, до зустрічі на нових акціях.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.