Всеукраїнську акцію "Вифлеємський вогонь миру 2015" благословили ряд Церков

2015-12-29 08:01

Традиційно, наапередодні Різдва Христового пластуни проводять всеукраїнську акцію \"Вифлеємський вогонь миру\", яку благословляють більшість Церков в Україні. Цього року теж представники Пласту, зокрема координатори акції, звертались з проханням про благословення цїєї доброї справи на благо всієї української громади.

Станом на 25 грудня 2015 року Божого керівництво Пласту НСОУ отрмало офіційну відповідь від духовенства Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату та Римсько-Католицької Церкви.

\"Молода людина, сповнена посвятою для торжества правди та справедливості і просвічена світлом вифлеємського вогню, здатна своїми ділами змінити наше суспільство на краще. Нехай ваший прихід із Вифлеємським вогнем миру до тих, які скривджені та знедолені, терплять голод, холод і зневіру, сповнить їх радістю, що вони люблені Богом і незабуті ближніми. Нехай вельми милосердний Господь винагородить усіх учасників акції своїми щедрими дарами та зішле на вас ласки для успішного її проведення. Уділяю вам усім своє архипастирське благословення. Благословення Господнє на вас!\", - йдеться у листі від предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава.

\"Канцелярія Київської патріархії УПЦ Київського Патріархату повідомляє, що на Ваше прохання щодо благословення на проведення акції передання Вифлеємського вогню в Україні, Святійшим Патріархом Київським і Всієї Руси-України Філаретом накладено резолюцію \"Благословляється\", - частина листа від керуючого справами Київської патріархії Єпископа Вишгородського Агапіда (Гуменюка).

\"Дякую за те, що цьогоріч пластуни також поширюватимуть Вифлеємський вогонь миру в усі куточки України, до церков і домівок. Нехай Милосердний Бог - Цар Миру уділяє Вам своє благословення і супроводжує на шляху поширення Вогню з Вифлеєму. З повагою та молитвою\", - йдеться у відповіді від Архієпископа Мечислава Мокшицького Львовського Римсько-Католицького Митрополита.

Довідка:

Вифлеємський Вогонь Миру —  міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.