RU
 

Іран заявляє про змову трьох країн з метою вбивства Фахрізаде

Корреспондент.net,  1 грудня 2020, 00:31
0
821
Іран заявляє про змову трьох країн з метою вбивства Фахрізаде
Фото: svoboda.org
Іранський фізик-ядерник Мохсен Фахрізаде

Терористичний акт спрямований на руйнування обстановки, що сприяє скасуванню санкцій проти Тегерана, відзначили в іранському МЗС.

 
Вбивство іранського фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде було скоєно в результаті змови між Ізраїлем, США і Саудівською Аравією. Про це заявив глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, як повідомила в понеділок, 30 листопада, прес-служба зовнішньополітичного відомства.
 
"Термінові поїздки Помпео в регіон, тристороння зустріч у Саудівській Аравії та заяви Нетаньяху - все це говорить про змову, яка, на жаль, призвела у п'ятницю (27 листопада - ред.) до терористичного акту і загибелі одного з видатних представників країни", - вказано в заяві.
 
Міністр переконаний, що новий конфлікт спрямований на руйнування політичної обстановки, що сприяє скасуванню санкцій проти Тегерана.
 
Нагадаємо, один з авторів ядерної програми Ірану, високопоставлений вчений-ядерник Мохсен Фахрізаде став жертвою атаки терористів у населеному пункті Абсард поблизу іранської столиці.
 
Як заявили співробітники розвідки США, залишилося мало сумнівів, що за вбивством стоїть Ізраїль. Мотив - перешкодити майбутньому главі Білого дому Джозефу Байдену відновити дипломатичну взаємодію з Іраном.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАИранЯдерная программа ИранаСаудовская АравияИзраильМИДученыйТегеранЗаговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі