Розумні окуляри Apple дозволять розблокувати iPhone без аутентифікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні окуляри Apple дозволять розблокувати iPhone без аутентифікації

Технології&Авто
443
Зарубіжний портал Appleinsider розповів про цікавий патент Apple, який було отримано з бази даних відомства з патентів і товарних знаків США. Додані схематичні зображення розкривають одну з можливих функцій розумних окулярів компанії. Під час того, як користувач носить пристрій – всі інші гаджети Apple навколо нього можуть бути розблоковані без введення пароля.
Подібна функція вже використовується в Apple Watch і Mac. Якщо у користувача є обидва пристрої, то поки годинник на руці і він розблокований, за його допомогою можна без пароля входити в усі комп’ютери Mac поблизу, що належать йому. Працює ця функція у Mac і Apple Watch за допомогою Wi-Fi і Bluetooth.
Розумні окуляри Apple дозволять розблокувати iPhone без аутентифікації
Так ось з розумними окулярами ідея така сама: поки вони перебуувають на голові і розблоковані, можна входити без введення пароля або аутентифікації за допомогою Face ID або Touch ID в систему iPhone, iPad або Mac. Жодних затримок при цьому не буде. Що досить цікаво – в патенті описується кілька рівнів роботи цієї функції.
Можливо, при розблокуванні за допомогою розумних окулярів в системі будуть працювати не всі функції — для забезпечення повного доступу знадобитися звичайна аутентифікація через пароль, сканер обличчя або відбиток пальця. Водночас, можливо, компанія передбачає неможливість такої авторизації в сторонніх додатках (наприклад, банківських клієнтах).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас