RU
 

У Канаді показали в музеї воду віком понад мільярд років

Корреспондент.net,  30 листопада 2020, 23:00
0
867
У Канаді показали в музеї воду віком понад мільярд років
Фото: Ingenium
Вода стала одним із найстаріших музейних артефактів у світі

Вода була зібрана у 2009 році на глибині 2,4 км під поверхнею Землі, в шахті поблизу міста Тіммінс.

 
Канадський музей науки й інновацій в Оттаві отримав у свою колекцію пляшку з водою віком понад мільярд років. Про це повідомила прес-служба музею.
 
"Один із найстаріших музейних артефактів світу доданий у колекцію Канадського музею науки й інновацій. Це вода віком понад мільярд років у скляній пляшці, яка є найстарішою проточною водою, коли-небудь виявленою людством", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що вода була зібрана у 2009 році на глибині 2,4 км під поверхнею Землі, в шахті Кідд-Крік поблизу міста Тіммінс, на півночі канадської провінції Онтаріо.
 
"Зробивши аналіз води, дослідники виявили, що середній її вік у 10 разів перевищує вік води, яка на той момент вважалася найдавнішою", - розповіли в музеї.
 
Вода разом із деякими інструментами, які використовували для її видобутку і дослідження, зберігатися у сховищі музею і буде доступна для "вивчення, тлумачення і розвитку колекції".
 
Раніше повідомлялося, що на Марсі знайшли сліди катастрофічних повеней. Марсохід Curiosity виявив докази масштабних паводків у кратері Гейла.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Канадаводачеловечествомузей
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі