У Китаї за добу зафіксували 228 нових випадків коронавірусу: деталі

У Китаї за добу зафіксували 228 нових випадків коронавірусу: деталі

Фото: Associated Press

Кількість пацієнтів із активною формою COVID-19, які перебувають на лікуванні, зросла до 1 205.

У неділю, 17 січня, материковий Китай повідомив про 109 нових випадків активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 119 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.

Про це повідомляє People's Daily, China.

Зазначається, що більшість хворих, а саме 96 "активних" та 103 "безсимптомних", підхопили недугу всередині країни. Зокрема, 72 випадки місцевого зараження виявили у провінції Хебей, 12 - у Хейлунцзяні, 10 - у провінції Цзілінь, а ще два - у Пекіні.

У КНР на лікуванні перебувають 1 205 пацієнтів із активною формою COVID-19, стан 42 з них оцінюють як критичний.

Загалом від початку пандемії SARS-CoV-2 підхопили 88 227 китайців, 4 635 з яких померли від ускладнень захворювання, а ще понад 82,3 тис. - вилікувалися та виписалися з медзакладів.

Нагадаємо, що на тлі нового спалаху коронавірусу в провінції Хебей китайський уряд ухвалив рішення про перевезення понад 20 тисяч людей до карантинних центрів.

Цього тижня у Китаї повідомили про перший за вісім місяців пов'язаний із коронавірусом летальний випадок

Тим часом у США заявили про "підстави вважати", що китайські дослідники з Уханьського інституту вірусології (WIV) заразилися коронавірусною інфекцією за кілька місяців до початку пандемії COVID-19, а саме восени 2019 року. 

Як повідомлялося, у Шицзячжуані та Сінтаї китайської провінції Хебей посилили карантин через зростання кількості хворих на коронавірус. Тут призупинили роботу громадського транспорту, на тиждень закрили навчальні заклади, заборонили будь-які збори людей, а жителям рекомендували не залишати населений пункт без необхідності. Обидва міста приблизно в трьохстах кілометрах від Пекіна.

Після жорсткої боротьби із пандемією COVID-19 жителі Китаю поступово повертаються до звичного життя: робітники знову працюють на фабриках, для студентів поновилося очне навчання, а біля популярних ресторанів скупчуються черги. А ще на початку пандемії китайський уряд придушував попередження про спалах невідомої інфекції, звинувачуючи лікарів з Уханя, які розповідали про хворобу в соцмережах, у "поширенні чуток". 

Про те, як за рік змінився Ухань, як містові-епіцентру коронавірусу вдалося перейти від безпрецедентно жорсткого карантину до велелюдних гучних вечірок й зустріти новий рік з розмахом - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

Ухань рік потому: у Китаї оприлюднили нову версію походження коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація