У Данії "в дуже невідповідний час" виявили перший випадок нового штаму коронавірусу з ПАР

У Данії "в дуже невідповідний час" виявили перший випадок нового штаму коронавірусу з ПАР

Фото: Associated Press

Південноафриканським варіантом коронавірусу заразився житель острова Зеландія, який нещодавно повернувся з Дубая.

У Данії "в дуже невідповідний час" заявили про перший випадок нового штаму COVID-19 "B1351 / 501Y", виявленого раніше у Південно-Африканській Республіці.

Про це із посиланням на професора експериментальної вірусології Університету Копенгагена Алана Рандрупа Томсена повідомляє Berlingske.

Південноафриканським варіантом коронавірусу заразився житель острова Зеландія, який нещодавно повернувся з Дубая (ОАЕ).

Томсен закликав негайно відстежити усі можливі контакти інфікованого, наголосивши на тому, що "краще провести дуже багато тестів, ніж занадто мало".

"З точки зору епідемії зараз дуже поганий час для появи у нас цього варіанта, тому що він має деякі характеристики британської мутації, - заявив експерт. - Зрозуміло, що ми не хочемо ускладнювати ситуацію, в якій вже перебуваємо".

Томсен пояснив, що вчені мають менше інформації щодо варіанту з ПАР, аніж щодо "британської" мутації. Так, штам із Великої Британії є на 50-74% більш заразним за попередників, а ось наскільки швидше поширюється "південноафриканський" коронавірус - невідомо. 

Водночас попередні дані вказують на те, що новий штам COVID-19 із ПАР не призводить до більш серйозних захворювань.

Як повідомлялося, після виявлення нового штаму COVID-19 у Південно-Африканській Республіці кількість випадків захворювання на коронавірус перевалила за мільйон. Новий варіант коронавірусу швидко став домінуючим у багатьох регіонах країни, зокрема в прибережних провінціях Західний Кейп, Східний Кейп і Квазулу-Наталь. 

Влада вважає, що друга хвиля пандемії COVID-19 в країні пов'язана саме з новим різновидом вірусу. У лікарнях країни змінилося співвідношення пацієнтів: все більше молодих людей без супутніх захворювань виявляються в критичному стані через коронавірус.

Наприкінці грудня британський уряд ухвалив рішення про закриття кордонів із Південно-Африканською Республікою після виявлення двох випадків зараження "ще більш заразним" новим штамом COVID-19. 

Раніше вчені з Південно-Африканської Республіки ПАР висловили "обґрунтоване занепокоєння" тим, що виявлений в країні новий штам COVID-19 може виявитися більш стійким до розроблених нині вакцин.

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

Через нові штами коронавірусу Велика Британія забороняє в'їзд із 16 країн світу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація