Друге життя новорічних дерев: чому ялинки важливо здавати на переробку

Друге життя новорічних дерев: чому ялинки важливо здавати на переробку

Не можна годувати ялинками тварин.

Подвір'я Києва вже починають заповнювати викинуті коло смітників ялинки. Після Старого Нового року, який відзначають сьогодні, їх стане ще більше. У місті вже працюють пункти безкоштовної переробки дерев. Цьогоріч живих ялинок українці купували менше.

Про це йдеться 13 січня у сюжеті ТСН.19:30. 

У Києві працює 15 пунктів переробки ялинок. Від нового року у Києві всього переробили понад дві тисячі ялинок: більшість принесли кияни, решту вилучили у браконьєрів

"Було виявлено 50 таких нелегальних ярмарок та вилучено всі дерева ще до нового року. Близько 500 одиниць", - розповідає генеральний директор "Київзеленбуду" Олексій Король. 

Мульчею з ялинок покривають поверхню землі біля дерев. 

Чому живі ялинки варто здавати на переробку

Чому живі ялинки варто здавати на переробку

"Коли перегниває, то вона стає поживною і рослина забирає ці поживні речовини та краще росте", - розповідає дизайнерка комунального підприємства з утримання зелених насаджень Валентина Лавренчук. 

На столичних подвір'ях  уже можна побачити віджилі колись зелені красуні. Їх у "Київзеленбуді" обіцяють збирати. Там кажуть: ялинок побільшає вже після Водохреща. Хоча цьогоріч кияни масово перейшли на штучні ялинки або у горщиках.  

Мульча дає утеплення ґрунту взимку, а влітку - захист від перегрівання і це найкраще природне добриво. Якщо на всі парки ялинкової мульчі не вистачить, у "Київзеленбуді" використовуватимуть кору. Її закуповують спеціально. Хоча вона і не так живить рослини. 

А от що точно не треба робити - це годувати ялинками тварин. Про це нагадують у зоопарку. Тут хвойні - тільки для прикрашання вольєрів. Ялинки тваринам не можна. Вони можуть бути отруйні. Тож теж просять нести дерева на мульчування. Усохлі хвойні прийматимуть у столиці на переробку до березня. А список пунктів прийому можна знайти за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація