Xiaomi запатентувала висувну «дзеркальну» камеру для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi запатентувала висувну «дзеркальну» камеру для смартфонів

Технології&Авто
662
Патентний портфель Xiaomi поповнила нова оригінальна розробка – висувний механізм для мобільної камери, який можна використовувати для зйомки як основний модуль і селфі-об’єктив. Завдяки публікації патентної заявки одним з регуляторів стали відомі деталі роботи незвичайного механізму з використанням дзеркал в конструкції.
У сучасних висувних модулів є кілька недоліків, в числі яких – складність розміщення мініатюрної схеми в корпусі – особливо якщо єдиний модуль з поворотним механізмом планується застосовувати у всіх сценаріях зйомки. Xiaomi запропонувала альтернативний варіант з використанням іншої схеми.
Xiaomi запатентувала висувну «дзеркальну» камеру для смартфонів
Інженери компанії розробили конструкцію, що включає спеціальні заломлюючі лінзи. Таким чином, навіть при зміні режиму зйомки користувач не буде бачити самих датчиків. Замість них висувний блок буде включати лише систему лінз, які зможуть повертатися для використання модуля як основного або фронтального.
Таким чином, розробка Xiaomi дозволяє скоротити кількість камер, які необхідно використовувати в смартфоні, а також спростити конструкцію висувного модуля. Чи планує китайський виробник електроніки використовувати подібну технологію в своїх смартфонах в найближчому майбутньому, поки що невідомо.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас